Lucinda Brand maandag geopereerd aan hand: 'EK komt waarschijnlijk te vroeg'

Het begin van het crossseizoen loopt niet zoals gewenst voor Lucinda Brand. Ze brak haar hand in Tabor, maar ze is wel meteen weer strijdvaardig!

World Cup 2022 race in Fayetteville USA

Haar crosscollega's ploeteren door het veld bij de opening van het Europese crossseizoen in Tabor, maar Lucinda Brand is er niet bij tijdens die wereldbekerwedstrijd. De Dordtse brak bij een parkoersverkenning haar hand.

Het was natuurlijk meteen duidelijk dat ze in Tabor niet aan de start kon verschijnen, maar nu laat Brand in een Instagram-post met wat foto's erbij ook weten dat ze morgen geopereerd zal worden aan die hand.

Brand blijft er monter onder. "Dingen gaan niet altijd volgens plan. Jammer genoeg heb ik gisteren mijn hand gebroken tijdens de verkenning in Tabor. Maandag zal ik geopereerd worden en vanaf het moment dat het weer verantwoord is, keer ik terug in koers. Het EK komt waarschijnlijk wel te vroeg."

Het EK staat voor zaterdag 5 november op het programma in Namen. Op de citadel ligt een prachtig parkoers met een zware klim erin. Vorig jaar werd Brand Europees kampioene op de VAM-berg in Drenthe. Hoogstwaarschijnlijk kan ze die titel dus niet verdedigen.

Nieuws
  • Photo: PN/Cor Vos © 2022