Programma Wout van Aert nog niet definitief: 'Ronde en Roubaix staan boven alles, daar waren we snel uit'

Wout van Aert hintte een tijd terug op deelname aan de Giro d'Italia, maar Merijn Zeeman gaat nog niet in op het programma van de Belg.

Tour de France 2022 stage 21

In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt Zeeman over Van Aert, die afgelopen jaar in de Tour de France misschien wel zijn hoogste niveau ooit haalde. "De Wout van Aert van dit jaar heeft zes weken op hoogte gezeten. Om op dat niveau te komen, moet je keihard werken. En dan moeten wij kijken wat wel kan en wat niet. Er is namelijk ook nog het WK in Glasgow (volgend jaar op 13 augustus net na de Tour, red.).

Daarbij zijn ook de Giro en Vuelta serieuze opties, stelt Zeeman. "Alles ligt op tafel. We kunnen met iets heel nieuws komen, maar het kan ook copy-paste zijn van afgelopen jaar. Ik ben geen Wout van Aert. Hij is iemand die graag nieuwe dingen probeert. Dat zorgt er allemaal voor dat het proces veel tijd in beslag neemt. Ik heb gisteren nog met Wout gesproken en er is nog helemaal niks beslist."

Het voorjaar is wederom hét grote doel van de kopman van Team Jumbo-Visma. "Eén ding staat wel vast: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix staan boven alles. Daar waren we heel snel klaar mee. Maar wat erna komt, dat zijn we nog aan het bespreken. Begin december start hij normaal in het veld. Maar alles staat of valt met de voorbereiding die hij heeft, en in welke vorm hij verkeert."

Nieuws
  • Paris - France - cycling - Wout Van Aert (Belgium / Team Jumbo-Visma) pictured during 109th Tour de France (2.UWT) stage 21 Paris La DŽfense > Paris (Champs-ÉlysŽes) (112KM) - Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022