Lars van der Haar imponeert op Koppenberg: 'Ik ben helemaal naar de ratten'

Lars van der Haar moest het opnemen tegen twee renners van Bingoal-Pauwels Sauzen, viel nog, maar ging wel met de zege aan de haal op de Koppenberg.

Maasmechelen Wereldbeker veldrijden 2022 men

'Heel blij.' Dat was de eerste reactie van Lars van der Haar na afloop. "Deze wilde ik al heel mijn loopbaan winnen", ging hij verder met zijn verhaal tegenover Sporza na de Koppenbergcross, waarin de Nederlander indrukwekkend was en op de laatste keer Koppenberg Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout finaal eraf sprintte.

Ondanks dat Van der Haar in de slotronde nog ten val kwam en Vanthourenhout daardoor een gaatje wist te slaan. "Ik voelde dat het erin zat, maar dan moest ik weer vallen. Ik was kwaad, maar ik wist dat het niet meteen over zou zijn. Ik voelde namelijk dat ik beter was dan Michael, maar ik moest er niet te snel op terugrijden. Anders had Eli kunnen counteren."

Van der Haar begon de laatste keer Koppenberg met een achterstand van zes seconden, maar Vanthourenhout viel uiteindelijk stil en Van der Haar had nog wel iets in de benen. "Als je explosief bent, kun je heel snel veel goed maken. Ik was bang dat Eli me voorbij zou rijden, maar hij kwam me voorbij en toen dacht ik dat er bij hem ook niet veel meer op zat en ben ik ervoor gegaan."

De Nederlander leek vrij pienter zijn interview te doen, ondanks zijn enorme inspanning van even eerder. "Ik ben helemaal naar de ratten, hoor. Dit geeft wel vertrouwen voor het EK. Een kampioenschap is wel helemaal anders, maar ik ga er alles aan doen om volgend jaar ook weer in deze trui te kunnen rijden."

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022