Mooi nieuws! Stig Broeckx vader geworden: 'Zonder er te zijn was ze mijn motivatie'

Het mooiste nieuws van de week: Stig Broeckx is papa geworden! In het artikel zie je de kleine Isa en lees je de inspirerende woorden van haar vader daarbij.

Tour de France 2019 - Stage-12

Het verhaal is bij de meeste wielervolgers wel bekend: Stig Broeckx werd zes jaar geleden in de Baloise Belgium Tour gekatapulteerd door een motor die in het peloton verzeild was geraakt. De Belg van Lotto raakte in coma en ontwaakte daar pas een paar maanden later uit.

Broeckx hield er de nodige letsels aan over. Hij kon zich van de vijf jaar voor het ongeluk niks meer herinneren en moest er via internet achterkomen dat hij profwielrenner was geweest. Hij leerde weer lopen en stapje voor stapje verbeterde hij. In 2019 was hij te gast in de Tour en vond een emotioneel weerzien met onder andere André Greipel plaats.

Gisteren maakte Broeckx op Instagram bekend dat hij en z'n verloofde Marlies Blockx vader en moeder zijn geworden van hun dochtertje Isa. Onder de post lees je de inspirerende woorden van de Belg over dit heuglijke nieuws.

Broeckx is dus uiteraard maar wat blij met de gezinsuitbreiding. Toen hij de zwangerschap van z'n verloofde in mei wereldkundig maakte via hetzelfde medium schreef hij daar mooie woorden. "Zonder het te weten, en zelfs zonder er al echt te zijn, is ze al die jaren mijn allergrootste motivatie geweest. Soms komen dromen uit!"

Pelotonpraat
  • Photo Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2019