Evenepoel stal ook de show op zijn huwelijk: 'Toen een liedje van Michael Jackson werd gedraaid, liet hij zich helemaal gaan'

Het waren mooie maanden voor Remco Evenepoel. Hij won aan de lopende band grote koersen en trouwde met jeugdliefde Oumi.

Remco Evenpoel and His wife Oumi wedding day

Net zoals alles bij Evenepoel werd ook zijn huwelijk breed uitgemeten in de media. Het is het gevolg van zijn populariteit: Evenepoel kan niets meer doen zonder dat er aandacht aan wordt besteed. In Het Nieuwsblad deed zelfs de trouwfotografe haar verhaal.

Ilhane Essatouni van bedrijf Paper Crown Photography mocht zelfs even meefeesten met het bruidspaar. "We hebben even kunnen mee feesten, ja. We filmden ook een deel van het avondfeest en kregen zelfs een plekje aan tafel. De sfeer was heel goed en na een tijdje stond iedereen op de dansvloer."

Evenepoel nam het werk van Essatouni zelfs nog even over. "'Jullie moeten toch ook kunnen dansen', klonk het. Maar dat gebeurt wel vaker op een trouwfeest, dat is dan een teken dat het bruidspaar op zijn gemak is. Met de nodige stress voor mijn dure materiaal natuurlijk, haha."

Na het teruggeven van de camera voerde Evenepoel zelf ook nog even een show op, vertelt de fotografe. "Toen er een liedje van Michael Jackson gedraaid werd, liet hij zich helemaal gaan. Ik dacht: wauw, die man kan niet alleen goed fietsen, maar ook goed dansen. Dat belooft voor het editen van de film."

Pelotonpraat
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022