Tour of Giro? Nee, Remco en Fabio rijden eerst de Ronde van Plopsaland...

Jazeker, op vrijdag 6 januari zijn Remco Evenepoel en Fabio Jakobsen (en de rest van Soudal-QuickStep) te bewonderen aan de zijde van Kabouter Plop, Clowntje Bumba en anderen.

Volta ao Algarve em Bicicleta 2020 stage-3

Hoe aero die muts van Kabouter Plop is, we niet (misschien kan-ie wel onder de helm in een tijdrit, net als die sokken over hun hoofd waar ze nu mee rijden). Maar we moeten niet gek opkijken als we Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen of iemand anders van Soudal-QuickStep met zo'n muts opzien aan het begin van het jaar.

Ronde van Plopsaland

De ploeg rijdt namelijk op vrijdag 6 januari de Ronde van Plopsaland. Is er een keer geen concurrentie van Jumbo-Visma gooit Maya de Bij in dezelfde kleuren als de Nederlandse ploeg roet in het eten. En wie gedraagt zich nerveuzer in koers? Clowntje Bumba of Julian Alaphilippe? Kunnen de kabouters een sprinttrein opzetten of gooit die verdomde Lui weer roet in het eten?

Ploegenpresentatie

Alle gekheid op een stokje met een kaboutermuts erop... Soudal-QuickStep houdt die zesde januari de ploegenpresentatie in het attractiepark Plopsaland in het West-Vlaamse De Panne (jeweetwel, die plaats die je kent van de driedaagse die nog maar één dag duurt).

Hier kun je kaarten kopen voor het evenement waarbij Remco Evenepoel en Fabio Jakobsen daadwerkelijk aan de zijde van Plop, Bumba en de andere Studio 100-leden zullen lopen. De ploeg zal namelijk meegaan in de dagelijkse parade die in het park wordt gehouden.

Daarnaast is er een officiële ploegenpresentatie op het hoofdplein van het dorp in Plopsaland, waarbij ook het shirt voor het nieuwe seizoen gepresenteerd zal worden. Ook is er een sponsordorp ingericht en kun je natuurlijk merchandise scoren van de Wolfpack.

Volwassenen betalen voor dit dagje Plopsaland 40 euro. Kinderen tussen 85 cm en 1 meter komen binnen voor 16,50 euro en voor wie kleiner is dan 85 centimeter is het gratis. Meetlint mee dus!

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2020