Iserbyt: 'Moet geen gids maken met Van der Poel en Van Aert op de cover als ze slechts 10 crossen rijden'

Eli Iserbyt is een van de toonaangevende crossers van het moment. Zeker als Mathieu van der Poel en Wout van Aert nog niet meedoen.

Superprestige Cyclocross of Heusden-Zolder 2020 mannen

Onlangs werd de Belg gevraagd naar de constante focus op de twee wereldtoppers in het veld en op de weg. "Als ze meedoen, heb ik er geen moeite mee", vertelt hij in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Dat creëert veel media-aandacht, zelfs van de buitenlandse pers, en dat is goed voor het veldrijden."

Maar op dit moment, nu Van der Poel en Van Aert nog niet aan de start staan, ligt dat volgens Iserbyt anders. "Als ze er niet bij zijn, moeten de commentatoren en de kranten dat geen honderd keer vermelden. En je moet ook geen veldritgids maken met Van Aert en Van der Poel op de cover als die slechts tien crossen rijden."

Allerbeste renners

Ze zijn dusdanig goed dat Iserbyt zich makkelijker kan neerleggen bij de dominantie van Van der Poel en Van Aert dan bij andere renners. "Ik zie graag dat Wout iedereen op een hoopje rijdt in de Tour. Dan is het ook logisch dat hij in de cross met de vingers in de neus wint en hoeven wij ons zeker niet beschaamd te voelen."

"Mocht Wout op de weg alleen Halle-Ingooigem winnen, dat zou wat anders zijn", gaat Iserbyt verder met zijn verhaal. "Maar feit is dat hij bij de allerbeste renners ter wereld hoort. Net als Van der Poel, die als crosser zelfs nóg beter is, door zijn techniek."

Cyclocross
  • Photo Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2020