Iserbyt blijft last ondervinden van rug: 'Merk weinig verbetering'

In de Druivencross slaagde Eli Iserbyt er opnieuw niet in om mee te rijden voor de overwinning. Hij kreeg weer last van de rug, waardoor een zevende plaats het hoogst haalbare werd.

Wereldbeker Cyclocross Race Druivencross 2022 men

Het is ondertussen al geleden van 29 oktober dat Iserbyt nog eens het zegegebaar kon maken. Rugproblemen liggen aan de basis van zijn mindere prestaties.

Eerder liet Iserbyt al weten dat het geen ernstig probleem betreft en dat hij gewoon verder kon fietsen. Nu blijkt er toch meer aan de hand.

Tegen hln vertelt Iserbyt dat hij momenteel weinig evolutie merkt. “Op dit moment gaat het niet vooruit, neen. Dat slechte weer en die modder maken het ook iets moeilijker voor me omdat er moet worden gelopen."

"Op training was het afgelopen week al veel beter. Training is natuurlijk geen competitie. Maar in Overijse reed ik de eerste paar ronden rond met een gevoel dat ik sinds de Koppenberg al niet meer heb gehad. Dat geeft me hoop."

En zo blijft Iserbyt met een pijnlijke rug rond fietsen. "Mijn been hinkt precies altijd een beetje achterop. Dat is geen leuk gevoel. Bij elke pedaalstoot moet ik zeggen ‘hup, hup, hup’ en mentaal goed bij de zaak blijven. Dat vreet energie", aldus Iserbyt.

Hoe het verder gaat evolueren weet Iserbyt niet. "Qua training stel ik me de vraag: ‘moet ik nog veel intensief werk blijven doen of die spier eerder een beetje sparen en gewoon wat rondfietsen?"

Een cortisonebehandeling is een optie, maar dan zou Iserbyt een maand niet mogen koersen. "Cortisone werkt verdovend en laxerend, maar dan nóg krijg je geen stellige zekerheid dat het probleem na die maand opgelost is."

Een operatie ziet Iserbyt al helemaal niet zitten en dus blijft het voorlopig bij spierrelaxerende oefeningen in combinatie met ontstekingsremmers. "Voor mij de enige juiste weg."

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022