Ploegleider Klaas Lodewyck ziet in Evenepoel een kleine Armstrong: 'Zelfde karakter'

Remco Evenepoel verbaasde de wielerwereld met een knettergek seizoen. Ploegleider Klaas Lodewyck ziet in hem zelfs een 'kleine Armstrong'.

World Championships elite men - Road - 2022

Als je in één seizoen een wereldtitel, Vuelta eindzege en monument wint, dan ben je een steengoed renner. Als je dat allemaal klaarspeelt op je 22e, dan hoor je bij de allergrootsten en wordt al snel de vergelijking gemaakt met de wielergoden.

Hoewel het verleden al heeft bewezen dat we die term beter niet gebruiken en voorzichter moeten zijn met vergelijkingen, ontsnapt ook Remco Evenepoel er niet aan. Zelfs zijn ploegleider Klaas Lodewyck vergelijkt hem met 7-voudig Tour winnaar Lance Armstrong.

In de winter-editie van RIDE Magazine vertelt Klaas Lodewyck dat Armstrong, net als Evenepoel, iemand was die nooit genoeg kon winnen. "Als hij ergens aan de start stond, dan wilde hij de beste zijn. Remco wil ook altijd winnen. Op de laatste zondagochtend van de Vuelta in Madrid begon hij met ons al over het WK in Wollongong te praten. Het is nooit genoeg."

Ook qua omgang met kritiek ziet hij gelijkenissen. "Lance was een killer. Als je tegen zijn schenen schopte, dan trapte hij tien keer harder terug. Meestal deed hij dat op de fiets en soms ook verbaal. Die killersmentaliteit heeft Remco ook. Hij geeft ook vaak antwoord met prestaties op de fiets. Al is Remco in zijn commentaren wel een stuk diplomatieker."

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022