Van Aert kende door antibiotica geen geweldige voorbereiding: 'Maar enige doel waarnaar ik piek is het WK'

Wout van Aert keert op 4 december terug in het veld, maar tempert de verwachtingen. Zijn voorbereiding was niet geweldig.

Men elite UCI cyclo-cross World Cup 2021 Val di Sole

Bij Sporza blikt Van Aert vooruit op het cross-seizoen, waaraan grote concurrent Mathieu van der Poel komend weekend al gaat beginnen. De Belgisch kampioen veldrijden verwacht niet te kunnen wat hij vorig jaar deed: meteen met veel overmacht winnen. "Ik zal in Antwerpen niet met hetzelfde niveau als vorig jaar het veld induiken", is hij duidelijk.

Het was de bedoeling van de kopman van Team Jumbo-Visma om al eerder het veld in te duiken, maar zijn voorbereiding liep vertraging op. "Ik denk dat ik conditioneel nog niet klaar ben voor komend weekend. Door ziekte en lange inactiviteit sta ik iets minder ver dan ik zou willen. De verkoudheid leek niet erg genoeg om te rusten. Ik ben toen beginnen te sporten en fietsen, waardoor die verkoudheid erger werd."

Uiteindelijk moest Van Aert zelfs aan de antibiotica. "Daardoor ben ik met een lager niveau aan mijn voorbereiding begonnen. Maar de laatste weken heb ik me goed kunnen voorbereiden, al is het moeilijk om in te schatten waar ik in de eerste cross zal eindigen. De eerste crossen beschouw ik dit seizoen als een aanloop. Hopelijk komt het niveau snel terug en kan ik toewerken naar het WK."

Het WK in Hoogerheide, op een parkoers dat Van Aert heel goed moet liggen, is namelijk zijn enige grote doel deze winter. "Ja, het is de enige wedstrijd waar ik een heel groot doel van maak, maar uiteindelijk vind ik alle crossen waaraan ik deelneem belangrijk. Maar het WK is de enige wedstrijd waar ik echt naar piek."

Nieuws
  • Photo Anton Vos/Cor Vos © 2021