Er is toch nog hoop voor Nairo Quintana: twee WorldTour-teams tonen interesse

Het loopt niet zo lekker voor Nairo Quintana. De Colombiaan testte positief op het gebruik van Tramadol en is nog steeds op zoek naar een nieuwe ploeg.

Tour de France 2022 stage 11

Even terug in de tijd: Op 17 augustus maakte de UCI bekend dat er bij Nairo Quintana sporen van de verboden pijnstiller Tramadol gevonden zijn bij een controle tijdens de voorbije Ronde van Frankrijk. Zijn resultaten uit de Tour werden onmiddellijk geschrapt. Quintana ging nog in beroep maar zag zijn sanctie bevestigd.

Naar aanleiding van die positieve test kwam er een einde aan zijn sprookjeshuwelijk met Arkéa-Samsic. Al snel werden geruchten verspreid over een overstap naar verschillende WorldTour ploegen, maar die ontkenden één voor één hun interesse. En dus heeft de klimgeit nog steeds geen nieuwe werkgever gevonden.

Het Colombiaanse Antena 2 meldt nu dat er toch twee teams op WorldTour niveau interesse tonen. Het zou gaan om het Amerikaanse EF Education-EasyPost en de Belgische formatie Intermarché-Wanty-Gobert. Bij EF Education rijden wel meer Colombianen zoals Rigoberto Uran en Esteban Chaves.

Quintana reed een meer dan behoorlijk seizoen met eindwinst en een etappezege in zowel de Ronde van de Provence als de Tour des Alpes Maritimes et du Var. In de Tour werd hij knap zesde in het eindklassement, maar dat resultaat is hij dus kwijt.

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022