Wereldkampioen Tom Pidcock soleert naar zege in Boom, valpartij nekt Van der Poel

Op een omloop met heel wat klimwerk pakte wereldkampioen Tom Pidcock zijn tweede zege van het seizoen. Mathieu van der Poel ging tegen de grond en deed niet mee voor de overwinning.

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 men elite

Morgen krijgen we tijdens de wereldbeker in Antwerpen eindelijk de langverwachte strijd tussen de grote drie te zien. Vandaag kregen we al een voorsmaakje in Boom, zonder Wout van Aert weliswaar.

Pidcock kwam al snel aan kop van de wedstrijd. Na welgeteld drie minuten kwam ook Van der Poel aansluiten na zo'n 30 collega's opgerold te hebben.

Net na de eerste passage aan de finish liep het echter mis. Van der Poel schoof onderuit in een bocht en nam de wereldkampioen mee. Van der Poel bleef even liggen en kon de zege wel vergeten. Pidcock leek weinig last te ondervinden en zette meteen zijn weg verder.

Van der Poel verdween achteraan het peloton terwijl Tom Pidcock er in zijn regenboogtrui een onemanshow van maakte. Iserbyt, Van der Haar en Vanthourenhout achtervolgden. Bij het ingaan van de vierde ronde bedroeg de achterstand al meer dan een halve minuut.

Heel erg spannend werd het verder niet meer. De Brit leek solo onderweg naar zijn tweede zege van het seizoen. Van der Poel toonde nog zijn weerbaarheid en schoof langzaam terug naar voren, maar speelde geen rol van betekenis meer.

Uiteindelijk bolde Pidcock solo over de finish. Van der Haar won de sprint om de tweede plaats en Iserbyt vervolledigde het podium.

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022