Sinkeldam vond het moeilijk om Cees Bol af te bellen: 'Op een gegeven moment werd het toch te heet onder mijn voeten'

Ramon Sinkeldam zou in 2023 eigenlijk bij B&B Hotels-KTM rijden, maar uiteindelijk tekende hij een contract van twee jaar bij Alpecin-Deceuninck.

Profwielerronde Etten-Leur 2022

Het verhaal is bekend: het B&B Hotels-KTM van manager Jérome Pineau zou een extra geldschieter krijgen en flink gaan investeren in goede renners. Naast Sinkeldam zouden ook Nick Schultz, Cees Bol en Mark Cavendish de overstap naar de Franse ploeg maken. De ploeg zou eind oktober gepresenteerd worden, maar dat ging niet door. De financiering is nog steeds niet in orde en de renners verkeren dan ook in onzekerheid.

Daarom heeft Pineau de renners de vrijheid gegeven om op zoek te gaan naar een andere ploeg, maar de plaatsjes zijn schaars begin december. Toch vond Sinkeldam met Alpecin-Deceuninck nog een plaats in de WorldTour. In gesprek met de Live Slow, Ride Fast-podcast vertelt hij over zijn transfer. "Vanuit mijn management SEG werd al aan plan b en c gewerkt, en mijn manager kreeg een telefoontje van Philip Roodhooft. Vervolgens is het heel snel rondgekomen."

Sinkeldam zal in Belgische dienst vooral als sprintaantrekker moeten fungeren van Jasper Philipsen, Kaden Groves en wellicht de jonge Australiër Jensen Plowright. In de Giro d'Italia van 2022 toonde hij aan een van de beste lead-outs ter wereld te zijn. "Dat het snel ging, daar sprak veel vertrouwen uit. Ze hadden mij echt nodig en ik had de ploeg echt nodig. Het is echt een topmatch."

Cees Bol

Het lastigst vond de Noord-Hollander het om provinciegenoot Cees Bol af te bellen. "Ik heb maanden mijn akkoord gegeven aan vooral Cees, maar het duurde en het duurde maar. Het werd niet rondgemaakt en op een gegeven moment werd het mij toch te heet onder de voeten. Het belletje naar Cees vond ik lastig. Hij vond het jammer, maar begreep het goed. We hadden al zoveel geduld gehad. Ik hoop dat het met B&B nog iets wordt en anders hoop ik dat Cees iets anders vindt. Hij verdient het ook."

Sinkeldam erkent verder dat de onzekerheid van de laatste weken aan hem heeft gevreten. "Ik heb mijn hele loopbaan altijd voor zekerheid gekozen. Nu stapte ik in een nieuw project, maar het gaf me vertrouwen dat de ploeg al even bestond. Alleen elke keer als je iets las, kreeg je weer een goed verhaal. Ik hoop dat het alsnog op z'n plek valt, want zo niet dan heeft een groot aantal renners toch een groot probleem."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022