Remco Evenepoel beantwoordt vragen van fans: 'Of ik al gedacht heb aan veldrijden? Ja'

Terwijl Remco Evenepoel in Calpe op de rollen ging trainen, nam hij via Instagram de tijd om enkele vragen van zijn fans te beantwoorden.

Kristallen Fiets 2022

Soudal QuickStep is vertrokken op trainingskamp in het Spaanse Calpe. Ook Remco Evenepoel is daarbij en kocht onlangs nog een optrekje in de regio. Via een Instagram live sessie kregen fans de kans om vragen de stellen aan de wereldkampioen. Die beantwoordde Evenepoel terwijl hij een stevige indoortraining afwerkte. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Zo vertelde Remco Evenepoel deze winter veel gelopen te hebben. "Ik hou ervan om naast het fietsen ook andere dingen te doen. Vroeger heb ik als voetballer vaak gelopen en ik hou er nog altijd van." En hij kan wel een aardig stukje lopen. Op amper 16-jarige leeftijd liep hij de halve marathon van Brussel in één uur en 16 minuten, goed voor een gemiddeld tempo van maar liefst 16,6 km/h!

Verder zit hij ook met idee om ooit aan veldrijden te doen. "Maar het is geen groot doel en ik denk niet dat er kansen liggen om me als renner te ontwikkelen. Mijn grote droom is het winnen van de drie grote rondes."

Ook zijn wereldtitel wil hij volgend seizoen in Glasgow graag verlengen. "Blijkbaar is het WK vrij lastig. Ik hoop in goede conditie af te zakken naar Glasgow."

Over zijn grote doel laat hij geen twijfel rijzen. "De Ronde van Italië. Ik kijk enorm uit naar de tijdritten. Die laatste hebben we vorige week verkend. Het zijn in deze Giro mooie tijdritten die me goed liggen. De laatste week bevat superzware, maar mooie bergritten in de Dolomieten. Ik kijk ernaar uit."

Zijn favoriete maaltijd? Een hamburger met frieten en daarna een ijsje! Op koersdagen lukt dat uiteraard niet. Dan eet hij kip, vis, pasta of rijst. "Ik probeer hierin te variëren, want ik wil niet iedere keer hetzelfde eten."

Afsluiten doet hij met zijn favoriete helling in Vlaanderen. Dat is de iconische Muur van Geraardsbergen. "Ik ben ze eens vijftig keer opgereden op één dag (uitdaging tijdens de coronaperiode). Daar heb ik nog altijd nachtmerries van."

Pelotonpraat
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos