Lefevere zet Alaphilippe op scherp: 'Ik wil Julian terug, hij is mij iets verschuldigd'

Patrick Lefevere eist meer voor zijn geld van Julian Alaphilippe en windt er geen doekjes om.

Giro DellÕEmilia Internazionale men Elite 2022

Patrick Lefevere en zijn nieuwe ploeg (qua naam dan) Soudal-QuickStep zijn neergestreken nabij Calpe voor hun traditionele decembertrainingskamp in de Spaanse zon. Maar wie dacht dat de ploegmanager het seizoen even rustig begint, komt bedrogen uit.

Salaris van een kampioen

In een interview met het Waalse La Dernière Heure zet hij zijn kopman uit Frankrijk meteen op scherp. Lefevere verwacht meer van Julian Alaphilippe, die in 2022 geen goed seizoen kende - al kwam dat toch ook wel door pech, maar daar lijkt Lefevere geen boodschap aan te hebben.

"Julian heeft het salaris van een kampioen, maar hij moet bevestigen dat hij dat nog steeds is. Dat hij geen wereldkampioen meer is, kan me niks schelen. Maar de voorbije jaren heeft hij niet veel meer gewonnen."

Pech

Lefevere stipt de pech ook wel aan, maar plaatst daar ook een kanttekening bij. "Ja, hij heeft natuurlijk veel pech gekend. Het zijn echter altijd dezelfde die pech hebben en altijd dezelfde die geluk hebben. Ik wil Julian terug. Hij is mij iets verschuldigd, een revanche."

De wielermastodont spreekt ook nog iets van vertrouwen uit in Alaphilippe. "Julian is nog steeds gemotiveerd. Als alles goed gaat, zal hij het goed doen in de Vlaamse koersen, waaronder de Ronde van Vlaanderen."

Achtergrond
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022