Alternatief trainingskamp voor SD Worx: kamperen met Demi (en dat viel niet bij iedereen in goede aarde..)

Demi Vollering houdt enorm van bikepacken en dus nam ze haar ploeggenoten mee uit kamperen in Amerika. Niet iedereen was fan...

Demi Vollering behoort de groep profwielrenners die echt verliefd is op de fiets. Je zou haar de veel jongere en vrouwelijke versie van Laurens ten Dam kunnen noemen, want ook de renster van SD Worx heeft een camper, waar ruim plaats is voor haar fiets (en haar hond).

Die liefde voor het fietsavontuur wilde ze ook overbrengen op haar teamgenoten en daarin was een bikepackend trainingskamp vanaf het hoofdkantoor van fietsenleverancier Specialized van SD Worx ideaal. Vanuit Morgan Hill, Californië trokken ze eind november de wildernis in, van camping naar camping.

Vollering vertelt er enthousiast over tegen Velonews. "We zijn helemaal naar Sunset Beach gegaan (een beroemd strand nabij Los Angeles, red.). Toen zijn we helemaal langs de kust gereden naar een nationaal park. We eindigden vlakbij het hoofdkantoor van SRAM, ook een materiaalsponsor. Daar deden we een tour door het kantoor en zij brachten ons met de auto weer terug."

De Zuid-Hollandse die in Zwitserland woont vertelde dat niet alle ploeggenootjes het kampeeraspect zo geweldig vonden...

"Voor sommigen was het de eerste keer kamperen. Ze keken er niet heel erg naar uit omdat het niet zo glamourvol is natuurlijk. Ik heb geprobeerd ze niet te veel af te schrikken door te zeggen dat het allemaal wel mee zou vallen en we mooie campings zouden hebben. Maar de campings in Amerika zijn toch wat anders, haha. De eerste keer dat we bij het toiletgebouw aankwamen, werden sommigen een beetje boos."

In een verder jaloersmakend filmpje op de Insta van Vollering zien we inderdaad even een douche waarvan je niet per se heel vrolijk wordt. Maar verder zien de gravelwegen en uitzichten er fantastisch uit; wij willen ook!

En alsof dat jaloersmakende filmpje nog niet genoeg is, postte ze ook nog een lading foto's op Instagram. Daarin zie je onder andere de Golden Gate-brug en een bezoek aan een ijshockeywedstrijd met het team.

Niet alleen huidige teamgenoten van SD Worx waren mee, maar zoals je op de foto's kunt zien aan de afwijkende outfits waren er ook wat nieuwe aanwinsten mee. Zo zien we Mischa Bredewold en Femke Markus nog in hun pakje van Parkhotel Valkenburg. Ook de grootste aanwinst van SD Worx, Lorena Wiebes, was van de partij. Zij is te zien in haar Europese kampioenstrui.

Pelotonpraat
  • Beeld: Screenshot Instagram Demi Vollering