HomePelotonpraatDemi Vollering en haar honden Pips en Flo zijn de beste maten...

Demi Vollering en haar honden Pips en Flo zijn de beste maten (en ze bouwde zelfs een camper waarin ze mee kunnen)

Demi Vollering won gisteren de Tour de France Femmes. Misschien komt dat wel door alle trainingen die ze met haar hond Flo doet..

Een tijdje geleden berichtten we al over de Franse sprinter Hugo Hofstetter die z’n hond meeneemt naar elke koers. Zijn trouwe viervoeter is dan vaak ook in een pakje van Arkea-Samsic gestoken. Demi Vollering blijkt het vrouwelijke equivalent van Hofstetter te zijn, want ook zij is een grote dierenvriend(in).

Vorig jaar kon je na afloop van de loodzware bergrit in de Tour de France Femmes zien hoe een totaal leeggestreden Demi direct even haar hond Flo een knuffel kon geven.

Haar honden gaan niet mee naar iedere koers, maar de Friese stabijen Pips en Flo, die moeder en dochter zijn, doen wel gezellig mee als Demi yoga/oefeningen doet voor ze gaat trainen. Dat is best nog een uitdaging zoals je ziet, maar bovenal natuurlijk heel gezellig.

(P.S. Het zou kunnen dat je voor de Instagram-foto’s en -filmpjes door moet klikken. Daar kunnen we helaas niks aan doen; ligt aan Instagram..)

Ook als de training begint, is Flo er soms bij. Met 20 kilo schoon aan de haak een flinke extra ballast, maar je krijgt er zoveel voor terug! Deze schitterende beelden bijvoorbeeld…

En zoals je dus vorig jaar op tv ook al even kon zien, ze zijn ook weleens bij de koers. Toen Vollering in 2022 Nederlands kampioen gravel werd, stal Flo de show op het podium. Hier zie je een foto van het eigen Instagram-account van de honden.

Maar daar houdt het niet op, want Demi blijkt ook nog het vrouwelijk equivalent van Laurens ten Dam en heeft met vriend Jan de Voogd een mooie camper in elkaar gezet. Daarin is uiteraard ruimte voor fietsen, maar natuurlijk ook voor Pips en Flo.

Demi Vollering is bezig aan een fantastisch wielerjaar met overwinningen in Strade Bianche, Dwars Door Vlaanderen, de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luis en de Waalse Pijl. Ze werd tweede in de Ronde van Vlaanderen en de Brabantse Pijl.

Na een fraaie zege op de Tourmalet sleepte ze gisteren haar eerste Tour de France Femmes in de wacht. Over twee weken hoopt ze in Glasgow ook haar eerste wereldtitel bij te kunnen schrijven aan haar nu al indrukwekkende palmares. Ze is de kopvrouw van de op papier heel sterke Nederlandse ploeg.

Beeld: Joëlle Smeets

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Arnaud De Lie vol vertrouwen ondanks tiende plaats: ‘Van Aert en Laporte niet zo sterk als verwacht’

De kopman van Lotto-Dstny zat samen met het Visma | Lease a Bike-trio Laporte,...

Vos klopt Kopecky en Longo Borghini in titanensprint Omloop het Nieuwsblad

Vijf avonturiers kozen voor een dagje in de vroege vlucht. Elisa Longo Borghini wilde...

Wout van Aert onder de indruk van aanval Skujins op Berendries: ‘Die was beangstigend sterk, ja’

Met een brede lach deed Van Aert na afloop zijn verhaal bij Sporza. Hij...

Tratnik spreekt van grootste zege in loopbaan: ‘Of mijn rol nu verandert, moet je aan de ploegleiding vragen, haha’

Na afloop deed de Sloveen zijn verhaal in gesprek met Sporza. "Ja, ik ben...

Meer zoals dit

Het is koers! Dit zijn dé 5 voorwaarden om de Omloop zo optimaal mogelijk te beleven

Het gaat beginnen! Wij helpen je bij een goede voorbereiding... Vink jij deze 5 allemaal af?

Column | Medelijden met Kuurne-Brussel-Kuurne, het ondergeschoven openingsweekendkindje

Onze redacteur vindt al die aandacht voor de Omloop zielig voor Kuurne-Brussel-Kuurne. Lees waarom hij geen carnaval viert, maar zondag wel in een ezelskostuum voor de buis zit...

🎥 Niet te geloven! Zuid-Afrikaan rijdt MTB-wedstrijd uit met Bidon als zadel!

De Zuid-Afrikaan Julian Jessop is niet de allerbeste mountainbiker van de wereld, maar toch...