HomePelotonpraatDemi Vollering en haar honden Pips en Flo zijn de beste maten...

Demi Vollering en haar honden Pips en Flo zijn de beste maten (en ze bouwde zelfs een camper waarin ze mee kunnen)

Demi Vollering is de renster van het voorjaar. Misschien komt dat wel door alle trainingen die ze met haar hond Flo doet..

Een tijdje geleden berichtten we al over de Franse sprinter Hugo Hofstetter die z’n hond meeneemt naar elke koers. Zijn trouwe viervoeter is dan vaak ook in een pakje van Arkea-Samsic gestoken. Demi Vollering blijkt het vrouwelijke equivalent van Hofstetter te zijn, want ook zij is een grote dierenvriend(in).

Vorig jaar kon je na afloop van de loodzware bergrit in de Tour de France Femmes zien hoe een totaal leeggestreden Demi direct even haar hond Flo een knuffel kon geven.

Haar honden gaan niet mee naar iedere koers, maar de Friese stabijen Pips en Flo, die moeder en dochter zijn, doen wel gezellig mee als Demi yoga/oefeningen doet voor ze gaat trainen. Dat is best nog een uitdaging zoals je ziet, maar bovenal natuurlijk heel gezellig.

Ook als de training begint, is Flo er soms bij. Met 20 kilo schoon aan de haak een flinke extra ballast, maar je krijgt er zoveel voor terug! Deze schitterende beelden bijvoorbeeld…

En zoals je dus gisteren op tv ook al even kon zien, ze zijn ook weleens bij de koers. Toen Vollering afgelopen najaar Nederlands kampioen gravel werd, stal Flo de show op het podium. Hier zie je een foto van het eigen Instagram-account van de honden.

Maar daar houdt het niet op, want Demi blijkt ook nog het vrouwelijk equivalent van Laurens ten Dam en is met vriend Jan de Voogd druk bezig om zelf een mooie camper in elkaar te zetten. Daarin is uiteraard ruimte voor fietsen, maar natuurlijk ook voor Pips en Flo.

Demi Vollering reed tot nu toe al een fantastisch voorjaar met overwinningen in Strade Bianche, Dwars Door Vlaanderen, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. Ze werd tweede in de Ronde van Vlaanderen en de Brabantse Pijl. Vandaag hoopt ze Luik-Bastenaken-Luik op haar naam te schrijven, die ze in 2021 al eens won.

Beeld: Joëlle Smeets

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tiesj Benoot kijkt met open mond naar Vingegaard: ‘Niet omdat Pogacar hier niet is dat er geen goede renners zijn’

Op het laatste klimmetje van de vijfde etappe in de Dauphiné viel Carapaz aan,...

Jasper Philipsen gaat voor het groen in de Tour: ‘Ik heb de afgelopen maanden alleen maar bergen gezien’

Jasper Philipsen reed een prima voorjaar waarin hij vooral liet zien veel meer te...

Gravelen kan ook zijn: uitkijken voor overstekende krokodillen!

Gravelen is niet meer weg te denken uit de fietscultuur en heeft zich definitief...

Meer zoals dit

Gravelen kan ook zijn: uitkijken voor overstekende krokodillen!

Gravelen is niet meer weg te denken uit de fietscultuur en heeft zich definitief...

📸 Opvallend in de ZLM Tour: hot seat (nou ja, troon..) op het startpodium en ienieminitijdritstuurtje Jan-Willem van Schip

Gisteravond begon een van de weinige profwielerkoersen die Nederland nog rijk is: de ZLM...

📸 Van Aert werkt ondanks hevige sneeuwval trainingsritje van 6.5 uur af richting Stelvio

Na twee maanden afwezigheid zal Wout van Aert zondag eindelijk terug een rugnummer opspelden....