Wout van Aert na zege in Dublin: 'Het eerste halfuur was het zoeken en reed ik technisch ook slecht'

Wout van Aert heeft op overtuigende wijze de wereldbeker van Dublin op zijn naam geschreven. Eén flinke versnelling was genoeg.

Wereldbeker Cyclocross Race in Dublin 2022 men elite

Het was nochtans geen vlekkeloze wedstrijd voor de renner van Team Jumbo-Visma. Hij maakte wat slippertjes en kreeg bij een wisselpost een doek in zijn wiel. Daardoor verloor hij twintig seconden, maar al met al dichtte Van Aert het gat vrij gemakkelijk en in de voorlaatste ronde was zijn demarrage er te veel aan voor de concurrentie. "Het was zwaar, vooral mentaal."

Van Aert had dan ook niet de beste start. "Ik moest me echt erin vechten. In de start zat ik te ver en miste ik ook iets. Net op het moment dat ik me beter begon te voelen, kreeg ik pech. Ik had gelukkig snel in de gaten dat iets blokkeerde door die handdoek. In het begin was het zoeken en reed ik technisch ook slecht vond ik zelf. Maar dan leek ik wakker geschud en kon ik de koers alsnog winnen."

De concurrentie bleef desondanks nog redelijk in de buurt, mede door het pechgeval. "Ik verwachtte zelf ook geen walk-over, want het was echt een moeilijk parkoers. Ik had het eerste halfuur nodig om het goede gevoel te krijgen. Maar het parkoers was zo zwaar, dat ik alsnog het verschil kon maken. Dit was het pure crossen."

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022