Michael Vanthourenhout superieur in de sneeuw van Val di Sole, Van der Poel komt er niet aan te pas

Michael Vanthourenhout heeft de Wereldbeker van Val di Sole op zijn naam geschreven. Mathieu van der Poel kwam er niet aan te pas.

World Cup Cyclocross Race 2022 - Val di Sole men ELITE

Zoals wel vaker dit seizoen was de start voor de Zwitser Kevin Kühn, die de eerste ronde flink door knalde. Mathieu van der Poel had ook een aardige start, maar zag de nodige renners bij hem wegrijden in ronde één en maakte niet meteen aanstalten om op te schuiven. Er ontstond snel een kopgroepje met Kühn, Niels Vandeputte, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck.

Na één ronde had Van der Poel al een achterstand van zestien seconden. De mannen van Bingoal-Pauwels Sauzen - Vanthourenhout en Iserbyt - trokken meteen door om Van der Poel verder onder druk te zetten. Dat lukte, want Van der Poel leek zich niet bepaald zeker te voelen in de sneeuw van Val di Sole. Na de verkenning had hij al geroepen dat het niet zijn favoriete cross was.

Van der Poel verloor zodoende steeds meer tijd op de koplopers: Vanthourenhout en Vandeputte. Na drie rondes lag hij al veertig seconden achter en langzaamaan kon er dan ook definitief een kruis gezet worden voor de overwinning. In totaal verloor hij bijna drie minuten op  de winnaar en hij eindigde uiteindelijk als achtste.

Er was één renner die erbovenuit stak in Italië en dat was Vanthourenhout, die technisch superieur was op de gladde ondergrond. Er was ook slecht nieuws voor Bingoal-Pauwels Sauzen, want Eli Iserbyt kwam hard ten val en werd per brancard weggedragen. De Belg had op het oog een stevige blessure aan zijn linkerknie. Het podium werd uiteindelijk verrassend gecompleteerd door Vandeputte en Kühn.

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022