'Mark Cavendish en Cees bol trekken naar Astana'

Mark Cavendish heeft dan toch nog een ploeg gevonden voor volgend seizoen. Samen met de Nederlander Cees Bol rijdt hij in 2023 in dienst van Astana Qazaqstan team.

Gooikse Pijl 2022

Er wordt al wekenlang gespeculeerd welke ploeg de Brit onderdak zou bieden. La Gazzetta Dello Sport meldt nu dat de inmiddels 37-jarige topsprinter komend seizoen in het truitje van Astana zal rijden. Morgen vliegt hij naar het Spaanse Calpe, waar de troepen van teammanager Aleskandr Vinokoerov momenteel op trainingskamp zijn

Ook de Nederlander Cees Bol zou volgens de Italiaanse sportkrant een contract bij de Qazachse formatie hebben ondertekend. Beide heren leken aanvankelijk voor het Franse B&B gekozen te hebben. Dat project liep helaas op de klippen waardoor alle renners op zoek mochten naar een nieuwe werkgever.

Astana Qazaqstan team heeft een WorldTour licentie en mag dus deelnemen aan de Tour. En dus kan Cavendish op zoek naar zijn 35e Tourzege en zo het record van Merckx verbeteren. Cees bol wordt een belangrijke pion om de sprinttrein te verzorgen.

Naar verluidt zou fietssponsor Willier financieel bijgedragen hebben aan de komst van Cavendish. De Italiaanse fietsfabrikant had de sprinter er heel graag bij na het wegvallen van Vincenzo Nibali.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022