Niels Albert haalt hard uit naar Van der Poel: 'Kwam in Val di Sole gewoon zijn startgeld ophalen'

Mathieu van der Poel stelde teleur in Val di Sole en kwam pas binnen op meer dan drie minuten. Volgens Albert is er echter niets aan de hand, integendeel.

World Cup Cyclocross Race 2022 - Val di Sole men ELITE

In een column op hln haalt hij hard uit naar de Nederlander. "Mathieu had in Val di Sole een verplicht betaald nummer", klinkt het bij de voormalig veldrijder. "Niets aan de hand met Mathieu van der Poel. Toch niet als je het mij vraagt."

Volgens Albert kan Van der Poel wel degelijk goed overweg in sneeuw en ijs. Hij verwijst daarbij naar het WK veldrijden van 2017, waar ook sneeuw en ijs lag. "Mathieu greep dan wel naast de wereldtitel, maar dat kwam omdat hij veelvuldig lek reed, niet omdat hij een pest had aan de sneeuw. Van der Poel is een van de meest technisch begaafde renners die er rond rijden."

Albert is er dus van overtuigd dat er helemaal niets aan de hand was met Van der Poel. "Mathieu had gewoon geen zin in risico, toen hij op het vliegtuig stapte om een cross in Italië te rijden. Als hij in Val di Sole ook slecht was gevallen op zijn knie, was zijn seizoen nu misschien voorbij. Van der Poel heeft gewoon ‘foert!’ gezegd tegen Val di Sole", vertelt Albert.

Hij is dan ook hard voor de Nederlander. "Mathieu is in Italië zijn startgeld komen ophalen." Dat er officieel geen startgelden zijn in de wereldbeker? "Officieus natuurlijk wel. De Wereldbeker is een organisatie van Flanders Classics dat ook de Ronde van Vlaanderen in handen heeft. Er is belangenvermenging. Van der Poel had in Val di Sole een verplicht betaald nummer. Anders was hij niet gekomen. En helemaal niet als hij op stage is, ver weg in Spanje. En zo was op het einde van de dag iedereen weer gelukkig", aldus Niels Albert.

Pelotonpraat
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022