Fem van Empel liep lichte hersenschudding op: 'Het gaat nog niet zoals verwacht'

Fem van Empel reed in Val di Sole keihard tegen een paaltje. Op het wielergala gaf ze meer uitleg over haar opgelopen blessures.

Wereldbeker Cyclocross Race in Dublin 2022 women elite

Het was even schrikken toen we Fem van Empel zagen liggen in de sneeuw van Val di Sole. Ze schreeuwde het uit van de pijn en werd zelfs met een draagberrie weggebracht. Aanvankelijk werd gevreesd voor een beenbreuk, maar een eerste medische controle kon al snel ernstige blessures uitsluiten.

Maandagavond werd ze op het jaarlijks wielergala bekroond tot grootste wielertalent van het land. De prijs kon ze vanwege haar blessures helaas niet zelf komen ophalen. Via een livestream verbinding liet ze wel weten hoe het met haar gaat en gaf ze meer duiding over haar blessures.

"Het gaat nog niet zo goed als verwacht", vertelt ze. "Ik heb vandaag wat check-ups ondergaan en daaruit blijkt dat ik een flinke kneuzing heb aan mijn linkerbeen en wat vocht heb in beide knieën. Verder hebben ze geconstateerd dat ik ook een lichte hersenschudding heb opgelopen. Het is dag per dag bekijken wat ik aan kan qua training."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022