Knaven na vertrek INEOS aan de slag bij AG Insurance-Soudal-QuickStep

Servais Knaven moest noodgedwongen vertrekken, maar sluit nu aan bij het 'familiebedrijf Knaven' dat de vrouwenploeg van Lefevere is.

C-N scans 24

Servais Knaven gaat aan de slag bij de vrouwenploeg AG Insurance-Soudal-QuickStep. De voormalig winnaar van Parijs-Roubaix moest vertrekken bij Ineos Grenadiers en gaat nu dus zijn geluk beproeven in het vrouwenpeloton.

De 51-jarige Knaven moest na elf seizoenen in Britse dienst afscheid nemen van de INEOS Grenadiers maar vindt dus snel nieuw onderdak bij de vrouwenploeg van Patrick Lefevere. De Belgische Jolien D’hoore is ploegleider en Knavens vrouw Natascha den Ouden de teammanager.

Het wordt sowieso een familieaangelegenheid aangezien ook zijn dochters Britt en Senne Knaven voor de ploeg uitkomen. Beide rensters hebben trouwens de Belgische nationaliteit.

AG Insurance-Soudal-QuickStep is een erg jonge ploeg waarvoor ook het Nederlandse talent Mylene de Zoete uitkomt. Kopvrouw van de ploeg is ongetwijfeld Ashleig Moolman-Pasio die overkomt van SD Worx. Zij moet in 2023 in eerste instantie voor de grote successen zorgen.

Nieuws
  • Hoogvliet - Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - C-N scan - Servais Knaven (TVM) - photo Cor Vos © 2021