Shirin van Anrooij maakt er onewomanshow van in Mol: 'Extra vertrouwen richting drukke Kerstperiode'

De Exact Cross van Mol ging deze keer voor een avondeditie in het donker. In het zand en de regen reed Shirin van Anrooij autoritair naar de zege.

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 men elite

Geen Fem van Empel aan de start in Mol. Het Nederlandse supertalent reed in Val di Sole keihard tegen een paaltje. Ze liep enkele kneuzingen op en heeft vocht in beide knieën. Ook Pieterse, Betsema, Alvarado, Vos en Vas zijn er niet bij en dus was het vooral uitkijken naar Shirin van Anrooij.

In de modder, zand en regen dook de piepjonge Britse Zoe Bäckstedt als eerste het veld in, met Lucinda Brand in haar spoor. Brand mispakte zich al snel op een zandklimmetje en werd bijgehaald door Worst.

Na de eerste passage aan de finish namen Shirin van Anrooij en Worst de leiding over. De nog altijd maar 20-jarige Van Anrooij had er een goede verkenningsronde op zitten en besloot op z'n van der Poel's haar turbo aan te zetten en er alleen van door te gaan. In de derde ronde had ze al een kloof van om en bij de 20 seconden.

Ze breidde haar voorsprong gestaag uit en zo leek al snel een onewomanshow in de maak, en zo geschiedde ook. Tussen Worst en Brand werd het wel nog spannend om de tweede plaats.

Van Anrooij kwam uiteindelijk solo binnen. Brand won het duel om de tweede plaats en bolde binnen op 47 seconden. Annemarie Worst vervolledigde het podium.

Reactie van Anrooij

"Ik voelde me gewoon heel sterk", vertelde ze na afloop in het flashinterview. "De loopstukken lagen me ook erg goed. Al van in de eerste ronde merkte ik dat ik makkelijk mee ging in het wiel. Ik voel me beter dan voor mijn stage en hopelijk kan ik in Gavere laten zien dat ik mee kan met Van Empel en Pieterse. Ik heb er erg veel zin in."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022