Wereldkampioene mountainbike van 2021 keert terug in het veld

De Superprestige in Gullegem, die op 7 januari 2023 plaatsvindt, kan dit jaar rekenen op een mooi deelnemersveld. Ook een tweevoudig beloftenwereldkampioene maakt haar rentree.

UCI MTB World Championships 2021

De Superprestige in Gullegem zal deze keer ongetwijfeld heel wat volk trekken. Wout van Aert pronkt namelijk op de deelnemerslijst. Een titanenduel moeten we echter niet verwachten, want Mathieu van der Poel en Tom Pidcock zijn er niet bij. Iserbyt, Sweeck, Vanthourenhout en Van der Haar zijn dan wel weer van de partij.

Bij de vrouwen staan de Nederlandse youngsters vooralsnog niet op de deelnemerslijst. Wie wel haar opwachting maakt is mountainbikester Evie Richards. De 25-jarige Britse zal misschien niet bij iedereen meteen een belletje doen rinkelen, al is ze zeker niet van de minste. Richards veroverde namelijk twee keer de wereldtitel bij de beloften in het veld en kroonde zich in 2021 tot wereldkampioene mountainbike in het Italiaanse Val di Sole!

Vorig seizoen sloeg ze het crossseizoen over. In 2020 reed ze nog naar een knappe zesde plaats in de wereldbeker van Namen, waar ze uiteraard haar technische skills uit het mountainbiken kon uitspelen. Onlangs testte ze al even de benen op een lokale sneeuwcross in haar thuisregio, waar ze naar een derde plaats reed.

Nieuws
  • Photo Alex Broadway/SWpix/Cor Vos © 2021