Steven Kruijswijk over verhoudingen bij Jumbo-Visma: 'Wil ik de Tour als kopman starten, moet ik naar een andere ploeg'

Steven Kruijswijk heeft nog de nodige persoonlijke ambities, maar bij Team Jumbo-Visma staat hij niet bovenaan in de pikorde.

Tour de France 2022 stage 13

In de Live Slow, Ride Fast-podcast van Stefan Bolt en Laurens ten Dam komt een eventueel nieuw hoofdstuk aan het einde van zijn loopbaan ter sprake, waarbij Ten Dam oppert dat Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux goed bij Kruijswijk zou passen. Daar zou de Brabander volledig de ruimte krijgen. "Daar heeft Laurens gelijk in. Wil ik voor mezelf rijden, moet ik naar een ploeg die het nog wel belangrijk vindt dat je top 5 rijdt in de Tour de France. Ik denk dat ik dat nog kan, maar bij Jumbo-Visma zijn de ambities veel hoger."

Kruijswijk gaat komend jaar wederom als knecht naar de Tour de France. "Ik zou ook graag nog eens naar de Giro gaan. De Tour ga ik niet meer als ultieme kopman rijden, zeker niet voor deze ploeg. Ik weet wat ik zelf nog in me heb, maar Jumbo-Visma heeft met Primoz en Jonas talenten die het in zich hebben om echt te winnen. Als ik in topvorm ben en me volledig op mezelf kan focussen, denk ik dat een podium in de Giro of Vuelta er nog inzit. De vraag is of de ploeg die ambitie ook heeft."

Echt in zijn kaarten laten kijken doet Kruijswijk niet. "Deze ploeg is ook heel professioneel en de vraag is dan ook of ik nog op een andere manier kan werken. Ik ben nu 35 jaar en ben erg blij bij de ploeg. Het is een mooie groep en op die manier vind ik het ook mooi om te koersen zoals ik afgelopen Tour de France deed. Met het niveau van afgelopen jaar wil ik in elk geval nog even doorgaan. Het idee van nog twee jaar tekenen en dan is het klaar, leeft niet bij mij, nee."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022