HomeNieuwsWat is Thijs Zonneveld waard in het peloton? 'Train veel met Ockeloen...

Wat is Thijs Zonneveld waard in het peloton? ‘Train veel met Ockeloen en Slik en we doen qua niveau amper voor elkaar onder’

Thijs Zonneveld rijdt volgend jaar in dienst van Beat Cycling, waarvoor hij strand- gravel- en wegwedstrijden gaat rijden.

Een 42-jarige wielerjournalist die bij een van de belangrijkste Nederlandse continental-teams tekent: je zou het een publiciteitsstunt kunnen noemen. Gezien de aandacht die de transfer van Thijs Zonneveld krijgt, zal dat onderdeel ongetwijfeld ook meespelen, maar Zonneveld rijdt ook nog verdomd hard. Wat is hij waard in het peloton? Hij vertelde zelf erover in de Beat Cycling-podcast.

Zonneveld rijdt zaterdag in Egmond-Pier-Egmond zijn eerste wedstrijd voor Beat Cycling. Hoe staat hij ervoor? “Het gaat de laatste tijd goed, maar Egmond vind ik heel moeilijk. Ik heb liever een meer taaie wedstrijd waarin het vaker stilvalt en waar je stiekem kunt wegrijden. Dat gebeurt nooit in Egmond.”

Het is volgens Zonneveld een van de redenen dat hij het nooit tot de WorldTour schopte. “Mijn probleem vroeger was dat ik nergens echt heel goed in was, maar in alles wel oké. Dat is moeilijk om de WorldTour te halen. Maar het is nu mijn voordeel. Ik ben heel goed in taai eraan blijven hangen. De tijd tikt vaak in mijn voordeel. Als iedereen van zijn fiets valt, kan ik vaak nog twee stapjes zetten. Hopelijk geldt dat ook voor Unbound.”

42 jaar

Na het strandseizoen met het NK als hoofddoel gaat Zonneveld namelijk gravelen. Soms zal hij ook deelnemen aan wegwedstrijden. Op gravel zijn Unbound en het WK de hoofddoelen van de AD-journalist. Al kent hij zijn niveau ten opzichte van de WorldTour-renners. “Op het WK gravel is het niveau zo hoog en ik denk niet dat ik zomaar Mathieu van der Poel ga kloppen. Dat is niet realistisch om met zo’n doel te starten.”

Voor Unbound ligt dat anders. “Het ligt eraan welke wedstrijd het is, maar als je je heel erg focust en je bent bezig met details, dan kun je enorme pieken halen. Ook als je 42 jaar bent. Laurens (Ten Dam, red.) is misschien af en toe al overvleugeld door de jongere generatie. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen: we worden ouder en minder explosief. Die jonge gasten zijn zeker over korte stukjes wel iets beter.”

Alleen ziet Zonneveld op training dat hij met jongens als Jasper Ockeloen en Ivar Slik (vorig jaar winnaar van Unbound, red.) kan meekomen. “Ik train heel veel met Jasper en Ivar en we doen niet heel veel onder voor elkaars niveau. Ik reed afgelopen jaar één gravelwedstrijd en die won ik vrij makkelijk. Lullig om te zeggen, maar ik dacht toen wel: mijn niveau is niet bepaald slecht. Het is reëel om in veel koersen te rijden voor de overwinning of top 10.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Wout van Aert over groene ambities en record Sagan: ‘Spreekt me minder aan’

Wout van Aert vertoeft samen met Wilco Kelderman in een Zwitserse berghut om de...

Bossuyt en Aerts slaan handen in mekaar: ‘We denken dat we een spoor hebben’

Het zijn moeilijke tijden voor Toon Aerts en Shari Bossuyt. Beide renners werden betrapt...

Groenewegen en Bennett gedeclasseerd in Dauphiné: ‘Sorry voor het remmen UCI’

De derde rit in de Dauphiné is de enige etappe die echt op maat...

📸 Van Aert werkt ondanks hevige sneeuwval trainingsritje van 6.5 uur af richting Stelvio

Na twee maanden afwezigheid zal Wout van Aert zondag eindelijk terug een rugnummer opspelden....

Meer zoals dit

Interview | Wout van Aert over groene ambities en record Sagan: ‘Spreekt me minder aan’

Wout van Aert vertoeft samen met Wilco Kelderman in een Zwitserse berghut om de...

Bossuyt en Aerts slaan handen in mekaar: ‘We denken dat we een spoor hebben’

Het zijn moeilijke tijden voor Toon Aerts en Shari Bossuyt. Beide renners werden betrapt...

Appjes sturen in koers? De winnaar van Unbound deed het: ‘M’n telefoon is een belangrijk onderdeel van de strategie gedurende de wedstrijd’

Appen terwijl je fietst, in Nederland (en vele andere landen) staat er een dikke...