Thomas De Gendt beantwoordt (héél veel) vragen van Twitteraars: van racisme tot 'boenke boenke music' en zijn favoriete bier

Thomas De Gendt had een mooi idee en beloofde vragen van z'n volgers te beantwoorden. Dat werden er een heleboel, over zeer uiteenlopende onderwerpen. We maakten een mooi overzicht.

photoshoot of the Lotto Soudal cycling team 2022

Twitter wordt nog weleens verafschuwt door Jan en alleman, maar gisteren bewees Thomas De Gendt ook de mooie kant van het medium. Hij beantwoordde heel veel vragen van zijn volgers. En met veel bedoelen we ook echt veel...

De Gendt schreef dat hij toch niets te doen had de dag voor hij op trainingskamp ging en dus wel wat vragen kon beantwoorden in een Q & A.

De vragen gingen alle kanten op, van zaken die met wielrennen te maken hebben tot zaken die dat juist helemaal niet hebben (zoals z'n favoriete bier dus..). Wij maakten een bloemlezing met de meest interessante en/of grappige vragen en antwoorden.

Boenke boenke

Het peloton is net een verjaardagsfeestje waar je met een vage bekende staat te praten..

De nieuwe ontsnappingskoning (laat het Taco van der Hoorn niet horen)

Moeten trouwen om 'chefkok' te behouden..

De vrouwenshirtjes mooier, SD Worx voorop

Inside informatie uit de koers over de fietsen

Thomas weer naar de Tour?

Beste 20 minuten-waarde (vergelijk maar met die van jezelf..)

Altijd dezelfde speldjes voor rugnummers

De Gendt heeft het eendenshirtje cadeau gekregen. Mooi om te lezen hoe zoiets werkt!

De ideale fietsdag van De Gendt

Wielrenner en voeding, blijft interessant!

De Gendt gaat ook gravelen

Grapje

Maar ook serieuze zaken

Kortom, een heel mooi initiatief van Thomas De Gendt, die dus graag de Tour wil rijden in 2023 maar ook zijn voorlopige programma bekendmaakte in de Q & A. We zullen hem achtereenvolgens aan het werk zien in: De voorbereidingskoersen op Mallorca, de Ronde van Oman, de UAE Tour, Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië - z'n favoriete koers, zo zegt hij.

Pelotonpraat
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022