Ook Lampaert kreeg al 'schop onder de kont' van Lefevere: 'Hij is baas en beslist over contract'

Patrick Lefevere is nooit bang om te zeggen waar het op staat. Ook Yves Lampaert heeft dat al mogen ervaren.

Team presentation of the Soudal Quick-Step 2023

Julian Alaphilippe kende een minder seizoen en daar zit pech, ziekte en blessure zeker voor iets tussen. Desondanks kreeg hij de voorbije maanden felle kritiek van zijn ploegleider Patrick Lefevere. Dat deed hij in zijn typische stijl die niet door iedereen gesmaakt wordt.

Yves Lampaert kan die uitbranders van Lefevere wel begrijpen, zo vertelt hij in gesprek met Sporza. "Soms heeft een renner dat wel eens nodig zodat hij niet in slaap valt. Patrick is nog altijd de baas en beslist over je contract."

Ook Lampaert heeft al eens zo'n bolwassing gekregen. "Het is zeker al gebeurd dat hij eens rechtuit heeft gezegd wat hij denkt. Maar dat is gelukkig al een tijdje geleden", vertelt hij.

In tegenstelling tot wat vele mensen denken, is Lampaert er wel van overtuigd dat Lefevere dat goed bedoelt. "Patrick wil het maximale uit de carrière van zijn renners halen. Zijn wake-upcalls zijn soms nodig."

Voorjaar

Lampaert start zijn seizoen in San Juan waar hij Remco Evenepoel zal bijstaan in diens jacht op de eindzege. Ook Parijs-Nice staat op zijn programma, maar de focus ligt op de voorjaarsklassiekers, waar hij veel van verwacht.

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023