Fabio Jakobsen over interne concurrentie met Tim Merlier: 'Willen beiden de Tour rijden'

Mark Cavendish mag dan wel vertrokken zijn naar Astana, met de Belgische topsprinter Tim Merlier krijgt Fabio Jakobsen er een nieuwe interne concurrent bij in de sprint.

Elite European Championships - Men's Road Race 2022

Op die manier beschikt The Wolfpack opnieuw over twee topsprinters in eenzelfde team. Vorig seizoen waren dat Jakobsen en Cavendish, het jaar voordien Bennet en Cavendish. Fabio Jakobsen heeft er alvast geen problemen mee.

"De voorbije vijf jaar was ik binnen deze ploeg telkens omringd door andere topsprinters die even goed of beter waren dan ik", vertelt Jakobsen tegen Sporza. "Ik ben het dus gewoon."

Het komende seizoen zal dat de Belgische kampioen Tim Merlier worden. "Hoewel Tim ik en concullega’s zijn, zullen we elkaar ook nodig hebben en zal de ploeg ons allebei nodig hebben", klinkt het. "Ik denk dus niet dat het voor problemen zal zorgen."

Wie van de twee er naar de Tour trekt? "Ik wil de Tour rijden en Tim wil ook de Tour rijden", vertelt hij met een glimlach. "Dat is ook terecht. Dat is topsport. We zullen er allebei voor gaan."

Tim Merlier

Ook Tim Merlier verwacht niet meteen problemen. "Onze programma's zijn al uitgestippeld en er zijn genoeg koersen voor ons alle twee."

Jakobsen start zijn seizoen in San Juan, Merlier trekt naar de Ronde van Oman en de UAE Tour.

In Gent-Wevelgem staan ze daarentegen wel samen aan de start en willen ze beiden ook heel graag winnen. "Het is een van de koersen waarvan ik droom omdat ik die nog niet gewonnen heb, klinkt het bij Jakobsen. Ook Merlier noemt de voorjaarsklassieker een 'groot doel'.

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022