Luxemburgs supertalent verlaat Tormans CX Team en kiest voor avontuur bij Nederlandse topploeg

De 19-jarige veldrijdster Marie Schreiber wil zich verder gaan ontwikkelen als wegrenster en rijdt het komende wegseizoen in dienst van Team SD Worx.

World Cup Cyclocross Race 2022 - Val di Sole women

De amper 19-jarige Marie Schreiber verlaat na het crossseizoen Tormans CX Team, de ploeg van Bart Wellens. De Luxemburgse tekende een contract voor drie seizoenen bij SD Worx. Die Nederlandse succesformatie was vorig seizoen het beste WorldTour team bij de vrouwen.

"Het kwam echt als een verrassing dat SD Worx interesse in mij had", vertelt Schreiber. "Het geeft me erg veel zelfvertrouwen dat ze ook opportuniteiten zien op de weg. Ik moet dit seizoen ook een beetje uitzoeken op welk terrein ik het best tot mijn recht kom."

SD Worx is alvast dolenthousiast over haar komst. "Ze heeft aangegeven dat ze de overstap naar de weg wil maken. Waar haar mogelijkheden liggen, dat gaan we het komende seizoen uitzoeken. Gezien haar lichaamsbouw lijkt ze op het eerste zicht een klimster."

De Luxemburgse geldt als een supertalent. In het veld kon ze deze winter al tweemaal zegevieren in een C2-cross en reed ze enkele mooie ereplaatsen achter het Nederlandse geweld van de drie jonkies. Ze focust zich vooral op het veld, maar is ook op de weg actief en krijgt bij SD Worx de kans om zich daar verder te ontwikkelen.

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022