Geblesseerde Ferrand-Prévot houdt het veldritseizoen voor bekeken: 'Concentreren op herstel'

Het Franse supertalent Pauline Ferrand-Prévot rijdt deze winter geen crossen meer. Dat liet ze weten via haar sociale mediakanalen.

European Championships Cyclocross 22 women

De Française had van het WK in Hoogerheide nochtans een hoofddoel gemaakt, maar een blessure aan de lies steekt daar nu een stokje voor.

"Uiteraard had ik graag deelgenomen aan het wereldkampioenschap veldrijden", klinkt het. "Maar mijn been is helaas niet zo snel hersteld als we gehoopt hadden. Ik heb daarom, in overleg met mijn team en coach, beslist om me te concentreren op het herstel zodat ik fit ben tegen de start van het mountainbike seizoen in april."

Ferrand-Prévot veroverde in 2015 de wereldtitel veldrijden in Tabor. Na jarenlang zich uitsluitend te hebben toegelegd op het mountainbiken, kroop ze deze winter terug op de crossfiets. Dat werd uiteindelijk geen succes, vermits ze last kreeg van haar lies, waar ze eerder in haar carrière al tweemaal geopereerd werd.

Ondanks haar mindere winter, reed de Française één van haar beste seizoenen ooit. In het mountainbiken en gravelen veroverde ze vier wereldtitels op amper twee maanden tijd. Half oktober maakte ze bekend de overstap naar INEOS-Grenadiers te maken.

Achtergrond
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022