📸 Lapierre geeft Cecilie Uttrup Ludwig letterlijk een flitsende fiets voor het seizoen 2023

Bliksem, wat een mooi apparaat heeft Cecilie Uttrup Ludwig onder haar kont komend seizoen. Mooiste fiets van het mannen- én vrouwenpeloton?

Tour of Scandinavia stage 6

Cecilie Uttrup Ludwig is een van de meest opvallende rensters in het vrouwenpeloton. Niet alleen omdat ze een klasbak is, maar ook omdat ze een nogal uitgesproken persoonlijkheid heeft. Haar interviews zijn legendarisch (al houdt niet iedereen ervan.. Ben je fan? Hier hebben 7 filmpjes voor je verzameld van de Deense7 filmpjes voor je verzameld van de Deense)

Lapierre, de fietsenleverancier van haar Franse ploeg FDJ SUEZ maakte voor het komende seizoen een bijzondere fiets voor haar. "Een fiets die perfect past bij haar explosieve karakter."

Nou, dat kun je wel zeggen! Want ze rijdt in 2023 op een bliksemflitsfiets - een ingewikkeld woord, dus we maken er maar even bliksemfiets van. De bliksemflitsen op de fiets zijn een referentie naar Thor, de Noorse God van de donder. Het past goed bij de electric style (dat laat zich lastig vertalen) van Uttrup Ludwig, zegt Lapierre.

Mooi verhaal, en ook een mooie fiets. Kijk zelf maar..

Beeld: Lapierre

En hier zie je de bliksemflitsen van dichterbij. Echt een zeer fraaie paintjob, vinden wij.

Beeld: Lapierre

Een leuk detail is de hamer die hoort bij dondergod Thor, maar ook bij Cecilie Uttrup Ludwig, omdat ze het in haar meest bekende interview had over 'put the hammer down!'

Beeld: Lapierre

Op deze prachtige fiets zal Cecilie Uttrup Ludwig proberen haar resultaten van vorig seizoen te evenaren of zelfs te verbeteren. De Deense won vorig jaar een rit in de eerste Tour de France Femmes, werd zevende in het algemeen klassement en reed diverse ereplaatsen bij elkaar in de klassiekers.

Daarbij werd ze vijfde op het wereldkampioenschap op de weg in Wollongong, werd ze - uiteraard zou je bijna zeggen - Deens kampioen op de weg en pakte ze de eindwinst in haar thuiswedstrijd de Ronde van Scandinavië.

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022