Astana kondigt ook komst Cees Bol aan: 'Ik wil dit jaar vooral weer wedstrijden winnen'

Nadat Astana gisteren de komst van Mark Cavendish aankondigde, is vandaag de beurt aan de volgende nieuweling: Cees Bol.

Dat nieuws is niet bepaald een verrassing, want het was algemeen bekend dat Bol en Cavendish in één deal werden aangeboden door managementbureau SEG Racing. De Noord-Hollander zat net als Cavendish na de ineenstorting van B&B Hotels-KTM zonder ploeg. Astana bood uitkomst. Bol tekende een contract voor één jaar.

Bij Astana zal Bol twee rollen gaan vervullen. "Ik voel me echt goed bij Astana Qazaqstan Team. Ik kan me nu concentreren op het behalen van nieuwe doelen", klinkt het. "Ik wil dit jaar vooral weer wedstrijden winnen, en dus mijn sprintkansen grijpen."

Daar blijft het niet bij. "Verder is het met Mark Cavendish in de ploeg ook mijn taak om de ploeg te helpen in het boeken van successen. Daarnaast wil ik dit jaar wat klassiekers rijden, om te kijken hoe ver ik kan komen."

Vinokourov

Teammanager Alexandre Vinokourov is blij met de komst van Bol, die in het verleden onder meer een rit won in Parijs-Nice. "Cees is een krachtige sprinter en we zien hem allereerst als een goede helper voor Cavendish in de massasprints, maar hij kan zelf ook goede resultaten neerzetten."