Johan Bruyneel: 'Van der Poel is geweldige atleet, maar Van Aert is fysiek sterker'

Johan Bruyneel is grote fan van Mathieu van der Poel, maar denkt dat zijn eeuwige rivaal Wout van Aert fysiek nog een tikkeltje sterker is.

Tour de France 2021 stage 7

Ook Johan Bruyneel genoot deze winter van de rivaliteit tussen de twee wielerhelden en pikte zelfs enkele crossen mee in de Kersperiode. Dat vertelde de voormalige ploegleider van US Postal in The Move, een podcast van Lance Armstrong.

"Het is ongelofelijk om te zien hoe hevig de strijd tussen die twee is", begint hij. "Al van jongs af aan tillen ze elkaar naar een hoger niveau. Het is echt waanzinnig hoe goed die zijn."

Toch ziet hij er één van de twee bovenuit steken. "Van der Poel is natuurlijk een geweldig atleet, maar Van Aert is naar mijn mening fysiek een sterkere atleet. Hij is robuuster en rijdt constant op zijn limiet."

Ochtendloopje

Bruyneel gaf een voorbeeldje om zijn stelling te onderbouwen. "Ik sprak in Alicante met een ploegleider van een team dat in hetzelfde hotel als dat van Jumbo-Visma verblijft. Toen hij om 8:00 uur aanschoof aan het ontbijt liep hij Van Aert tegen het lijf.

En wat bleek? Die kwam net terug van een looptraining van één uur! Vervolgens werkte hij gewoon de teamtraining met de ploeg af."

Achtergrond
  • Photo PN/Cor Vos © 2021