Dylan van Baarle deelt bizar verhaal van Parijs-Roubaix-feest: 'Hij verdronk zichzelf bijna'

Na Parijs-Roubaix van vorig jaar vierden Dylan van Baarle en zijn teamgenoten een goed feestje, maar bijna liep het helemaal verkeerd af.

Paris-Roubaix Elite 2022

In gesprek met Wieler Revue vertelde Dylan van Baarle eind vorig jaar al over de uren na Parijs-Roubaix. "Al snel stond ik feest te vieren in het hotel. We verbleven in België en iedereen in de ploeg was oprecht blij voor me. Het is de laatste koers na een intense periode waardoor er sowieso al een last van iedereens schouders valt. En dan sluit je ook nog af met een overwinning. Dat leverde een mooi feestje op. De smaakmaker? Luke Rowe is altijd iemand die op zulke momenten paraat staat, haha."

Ook Laurens De Plus, die niet reed in Parijs-Roubaix, kwam langs in het hotel in België. Van Baarle vertelt erover in de Geraint Thomas Cycling Club-podcast: "We zeiden tegen Laurens: 'Als we op het podium eindigen in Parijs-Roubaix moet je langskomen om het met ons te vieren.' Hij zei: 'Ja, ik kom langs.' Hij was eigenlijk de eerste die bij het hotel was. Dat was wel cool."

Bijna was het feestje helemaal verkeert afgelopen, vertelt Van Baarle nu. "Een maat van me ging naar buiten en er lag daar een kanaal. Het was donker en hij kon niets zien. Hij liep het kanaal in en verdronk zichzelf bijna. Ik hoorde het pas een dag later toen de jongens het tegen me vertelden. Maar dat had niet zo goed kunnen aflopen… Dan had ik de dag erna hoofdpijn gehad, en was ik in tranen geweest, vermoed ik."

Pelotonpraat
  • Photo: POOL/Cor Vos © 2022