Gaat Tom Boonen weer koersen? 'Ik twijfel nog een beetje, maar het begint weer te kriebelen'

Tom Boonen heeft weer goesting om te koersen. Nee, niet in Parijs-Roubaix, maar hij zou onder meer enkele gravelkoersen willen betwisten.

Kristallen Fiets award show 2021

Op de wielerbeurs Velofollies was Boonen aanwezig en daar ging hij in gesprek met Sporza-coryfee Karl Vannieuwkerke. Zo ging het ook over zijn eigen activiteiten op de fiets. "Ik ben zelfs aan het overwegen om opnieuw wat competitie op de fiets te zoek. Ik twijfel nog een beetje, maar het begint wel weer te kriebelen", begon hij zijn verhaal.

Nee, niet in het WorldTour-peloton. "Ik denk dan eerder aan iets als de Roc du Maroc of enkele gravelkoersen. Wie weet het WK gravel. Het is in ieder geval heel groot aan het worden, heeft veel potentieel. Ik snap het wel, want het grijpt terug naar de essentie van het fietsen: natuur en vrijheid."

Wegseizoen

Boonen vertelde ook over het komende wegseizoen. Uiteraard kan Remco Evenepoel dan niet onbesproken blijven. "Ik ben ervan overtuigd dat hij iemand is die dankzij die trui nog meer vleugels krijgt. Vorig jaar heeft hij de basis gelegd om dit jaar nog sterker voor de dag te komen. Wat we van hem mogen verwachten? Veel van hetzelfde, misschien zelfs nog meer."

Zelf is Boonen onder de indruk geraakt van Arnaud De Lie. "Ik zie hem als een kruising van Gilbert en mij. En dan bedoel ik: het beste van Gilbert en het beste van mij. Het is iemand waar we het laatste nog niet van gezien hebben. Ik verwacht er enorm veel van, zelfs dit jaar al. Er staat ook een supergoede kop op. Is als een van de weinigen van deze generatie nog chill. Hij heeft echt mijn hart veroverd."

Nieuws
  • Photo GvG/PN/Cor Vos © 2021