Mathieu van der Poel na zege: 'Tevreden over rug, heb er echt hard voor gewerkt'

Mathieu van der Poel liet in het Spaanse Benidorm zien dat het wel goed zit met zijn rug en dat we ons geen zorgen hoeven te maken voor het WK in Hoogerheide straks.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 men elite

Tijdens de wereldbekermanche in het zonnige Benidorm kregen we voor de laatste keer deze winter de grote drie tenoren aan het werk te zien. Het was uiteindelijk Mathieu van der Poel die, een beetje tegen de verwachtingen in, naar de zege sprintte. En die rug? Die lijkt terug in orde!

"Ik voelde me vandaag al veel beter", vertelde Van der Poel na afloop in het flashinterview. "Ik kon terug diep gaan en dat was wel nodig om Wout te kloppen. Die kwam echt sterk voor de dag."

Van der Poel begon in de slotronde als eerste aan de balkjes en dat bleek de goede keuze. "Het was heel moeilijk om vanaf die balken nog iemand in te halen, de sprint was ook heel kort, maar het kwam echt op de details aan. Het was een moeilijk parkoers om het verschil te maken. Wout kon evengoed gewonnen hebben."

Van rugklachten was er deze keer geen sprake. "Ik ben het meest blij met mijn rug. Ik heb er echt hard voor gewerkt."

Verder loofde hij de sfeer van het talrijk opgedaagde publiek en liet hij weten morgen te zullen beslissen welke cross hij volgend weekend nog rijdt.

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023