Organisatie Vuelta a San Juan is niet gediend met actie Evenepoel: 'Op het randje'

In de openingsetappe van de Vuelta a San Juan ging het op één kilometer van de finish grondig mis, tot groot ongenoegen van de wereldkampioen.

Vuelta a San Juan 2023 - 40th Edition - stage 1

De eerste rit in de Argentijnse wielerronde was er ééntje voor sprinters. Toen de treintjes zich vormden werd het peloton op een kilometer van de meet plots in twee gesplist door een vluchtheuvel midden op de weg, waar bovendien toeschouwers hadden plaatsgenomen.

Remco Evenepoel was op dat moment de lead-out voor zijn kopman Jakobsen aan verzorgen. Het incidentje zorgde ervoor dat de sprinttrein van the wolfpack helemaal ontregeld was. "Ik reed bijna op een vrouw", vertelde hij achteraf.

Op het randje

Evenepoel ging meteen na afloop verhaal halen bij de organisatie, die daar niet mee gediend was. Volgens Renaat Schotte, reporter voor Sporza in Argentinië, liet één van de organisatoren weten dat Remco zijn actie op het randje was.

"De juryvoorzitter vond dat het imago van de koers potentieel geschaad kon worden door de manier waarop Evenepoel meteen na de finish was teruggedraaid en bij de jurywagen verhaal was gaan halen. Ze vonden dat niet passen bij zijn status als wereldkampioen met alle camera's op zich."

Evenepoel zou het akkefietje ondertussen bijgelegd hebben met de juryvoorzitter en de organisatie. "Ze hebben het uitgepraat en daarna zijn alle plooien gladgestreken."

Achtergrond
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 202c