Julian Alaphilippe over kritiek: 'Uitspraken Lefevere hebben geen impact op mij'

Julian Alaphilippe liet aan de vooravond van zijn seizoensdebuut weten super gemotiveerd te zijn voor het komende seizoen.

Giro Dell'Emilia Internazionale men Elite 2022

Julian Alaphilippe is misschien wel dé pechvogel van het vorige seizoen. De Fransman werd het hele jaar door geplaagd door valpartijen, ziekte en blessures en slaagde er slechts tweemaal in te zegevieren. Van zijn ploegleider Patrick Lefevere kreeg hij de voorbije maanden ook nog eens felle kritiek te verwerken over zijn prestaties de voorbije twee seizoenen.

Alaphilippe trapt morgen in de Challenge Mallorca (25-29 januari) zijn seizoen af en liet in een persconferentie duidelijk verstaan dat hij zich niet uit zijn lood laat slaan door de uitspreken van zijn ploegleider.

"De uitspraken die hij heeft gedaan zullen geen impact hebben op mijn manier van werken", klinkt het bij de Fransman. "Mijn relatie met Patrick Lefevere is altijd hetzelfde geweest, vanaf mijn eerste jaar bij het team tot nu."

"We zijn altijd transparant naar elkaar geweest, hebben altijd een goede dialoog gehad, als het goed ging en als het minder goed ging. Ik focus me nu op wat komt en laat het verleden voor wat het is. Ik ben in ieder geval super gemotiveerd en enthousiast om aan het nieuwe seizoen te beginnen", aldus Julian Alaphilippe.

Achtergrond
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022