🎥 Uit de weg! Inge van der Heijden zorgt voor hilariteit op podium in Besançon

Inge van der Heijden werd in Besançon gehuldigd als derde beste dame en vond het niet zo fijn dat een man voor haar kwam staan op het podium.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 women

Materiaalpech weerhield Puck Pieterse er niet van om tijdens de wereldbekermanche in Besançon opnieuw genadeloos toe te slaan. Ze won met een voorsprong van 37 seconden op Annemarie Worst. Inge van der Heijden reed naar een derde plaats.

Die laatste zorgde tijdens de podiumceremonie voor een hilarisch momentje. Terwijl het Wilhelmus weerklonk, kwam een man (vermoedelijk van de organisatie) vlak voor Van der Heijden postvatten. Van der Heijden zag haar moment de gloire verpest worden en gaf hem een subtiele duw opzij, waarop de man zich vliegensvlug uit de voeten maakte en uit beeld verdween. Pieterse en Worst konden er wel om lachen.

Uiteraard zijn daar beelden van en die kunt u in onderstaande tweet bekijken.

De nog maar 23-jarige Van der Heijden heeft er trouwens een knap seizoen opzitten. In totaal stond ze negen keer op het podium, twee keer was dat op het hoogste schavotje. Komende zondag vertegenwoordigt ze de Nederlandse selectie op het WK in Hoogerheide.

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023