HomeAchtergrondDylan Groenewegen heeft het naar zijn zin bij Jayco AlUla: 'Helemaal anders...

Dylan Groenewegen heeft het naar zijn zin bij Jayco AlUla: ‘Helemaal anders dan bij Jumbo’

Groenewegen verkaste vorig seizoen naar het Australische Team Jayco AlUla en houdt wel van het 'relaxte' sfeertje bij de Aussies.

Dylan Groenewegen schoot in zijn openingskoers in de Saudi Tour meteen raak. De grote sprintkanonnen waren er dan wel niet bij, toch is het voor Groenewegen een ferme opsteker om op die manier het nieuwe wegseizoen aan te vatten. “Het is toch wel fijn dat je hier meteen wint en de druk er een beetje af is”, vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad.

Groenewegen heeft zijn eerste seizoenszege onder meer te danken aan de uitstekende lead-out van zijn team Jayco AlUla (met Zdenek Stybar in de hoofdrol). “Ik ben ze erg dankbaar, want ik hoefde het alleen maar af te maken. Op de streep zag ik niemand meer. Dit is een lead-out waar ik veel van verwacht”, klinkt het veelbelovend.

Relaxte sfeer

Niet alleen over de sprinttrein, maar ook over de sfeer bij de Australische formatie, is Groenewegen lovend. “Het is supergezellig aan tafel. Er vallen weinig stiltes, ook al komen zitten we met heel veel verschillende nationaliteiten in het team.”

Hij merkt een groot verschil met de sfeer bij Jumbo-Visma, waar hij in 2021 vertrok. “Veel begeleiders zijn Australiërs en ik houd wel van dat Australische sfeertje”, legt hij uit. “Ze zijn net iets relaxter. Soms moet de druk zelfs wat worden opgevoerd.”

Bij Jumbo-Visma was dat eerder andersom. “Daar stond iedereen vanaf dag één op scherp”, aldus Dylan Groenewegen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...