Dylan Groenewegen heeft het naar zijn zin bij Jayco AlUla: 'Helemaal anders dan bij Jumbo'

Groenewegen verkaste vorig seizoen naar het Australische Team Jayco AlUla en houdt wel van het 'relaxte' sfeertje bij de Aussies.

Saudi Tour 2023 - stage 1

Dylan Groenewegen schoot in zijn openingskoers in de Saudi Tour meteen raak. De grote sprintkanonnen waren er dan wel niet bij, toch is het voor Groenewegen een ferme opsteker om op die manier het nieuwe wegseizoen aan te vatten. "Het is toch wel fijn dat je hier meteen wint en de druk er een beetje af is", vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad.

Groenewegen heeft zijn eerste seizoenszege onder meer te danken aan de uitstekende lead-out van zijn team Jayco AlUla (met Zdenek Stybar in de hoofdrol). "Ik ben ze erg dankbaar, want ik hoefde het alleen maar af te maken. Op de streep zag ik niemand meer. Dit is een lead-out waar ik veel van verwacht", klinkt het veelbelovend.

Relaxte sfeer

Niet alleen over de sprinttrein, maar ook over de sfeer bij de Australische formatie, is Groenewegen lovend. "Het is supergezellig aan tafel. Er vallen weinig stiltes, ook al komen zitten we met heel veel verschillende nationaliteiten in het team."

Hij merkt een groot verschil met de sfeer bij Jumbo-Visma, waar hij in 2021 vertrok. "Veel begeleiders zijn Australiërs en ik houd wel van dat Australische sfeertje", legt hij uit. "Ze zijn net iets relaxter. Soms moet de druk zelfs wat worden opgevoerd."

Bij Jumbo-Visma was dat eerder andersom. "Daar stond iedereen vanaf dag één op scherp", aldus Dylan Groenewegen.

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023