HomeNieuwsJumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen:...

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De ploeg reed al in Australië, maar vandaag begint voor Jumbo-Visma ook de Europese campagne van 2023.

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges en Ronde van Valencia beginnen. In Saoedi-Arabië en Frankrijk is Jumbo-Visma er niet bij, maar in Valencia wél. De renners die daar starten: Olav Kooij, Sam Oomen, Koen Bouwman, Thomas Gloag, Tosh Van der Sande, Michel Hessmann en Lars Boven, die uitkomt voor de opleidingsploeg van Jumbo-Visma.

Van der Sande kijkt uit naar zijn seizoensdebuut. Niet in de laatste plaats omdat het peloton in de eerste rit praktisch langs zijn huis komt. “Je kunt wel zeggen dat ik de route kan dromen”, vertelt hij op de site van de ploeg. “Met Olav mikken we op dag één op de etappezege. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden, want het parkoers is nagenoeg nooit eenvoudig.”

In de eerste rit liggen meteen een aantal flinke heuvels te wachten. “Mijn verwachting is dat slechts een deel van de sprinters zal kunnen meedingen naar de overwinning op de openingsdag. Aan de ploeg de taak om Olav in een goede positie in de slotkilometer af te zetten. Olav heeft afgelopen jaar aangetoond een heuvel te kunnen overleven. Ook op de voorbije trainingsstage maakte hij een sterke indruk. Hij zegt zich goed te voelen.”

Van wie Van der Sande ook veel verwacht is Thomas Gloag. De Brit liep vorig jaar stage bij de ploeg en rijdt in 2023 zijn eerste jaar in dienst van Jumbo-Visma. “Thomas toonde in de Italiaanse najaarskoersen al aan over een hoop potentie te beschikken. Die lijn heeft hij op het trainingskamp doorgetrokken. Hij zou in Valencia zomaar eens onze verrassing kunnen worden.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...