Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: 'Gloag kan zomaar onze verrassing worden'

De ploeg reed al in Australië, maar vandaag begint voor Jumbo-Visma ook de Europese campagne van 2023.

Sparkassen Muensterland Giro 2022

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges en Ronde van Valencia beginnen. In Saoedi-Arabië en Frankrijk is Jumbo-Visma er niet bij, maar in Valencia wél. De renners die daar starten: Olav Kooij, Sam Oomen, Koen Bouwman, Thomas Gloag, Tosh Van der Sande, Michel Hessmann en Lars Boven, die uitkomt voor de opleidingsploeg van Jumbo-Visma.

Van der Sande kijkt uit naar zijn seizoensdebuut. Niet in de laatste plaats omdat het peloton in de eerste rit praktisch langs zijn huis komt. "Je kunt wel zeggen dat ik de route kan dromen", vertelt hij op de site van de ploeg. "Met Olav mikken we op dag één op de etappezege. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden, want het parkoers is nagenoeg nooit eenvoudig."

In de eerste rit liggen meteen een aantal flinke heuvels te wachten. "Mijn verwachting is dat slechts een deel van de sprinters zal kunnen meedingen naar de overwinning op de openingsdag. Aan de ploeg de taak om Olav in een goede positie in de slotkilometer af te zetten. Olav heeft afgelopen jaar aangetoond een heuvel te kunnen overleven. Ook op de voorbije trainingsstage maakte hij een sterke indruk. Hij zegt zich goed te voelen."

Van wie Van der Sande ook veel verwacht is Thomas Gloag. De Brit liep vorig jaar stage bij de ploeg en rijdt in 2023 zijn eerste jaar in dienst van Jumbo-Visma. "Thomas toonde in de Italiaanse najaarskoersen al aan over een hoop potentie te beschikken. Die lijn heeft hij op het trainingskamp doorgetrokken. Hij zou in Valencia zomaar eens onze verrassing kunnen worden."

Nieuws
  • Photo: Rene Ohlgen/Cor Vos © 2022