Greg Van Avermaet wil er gelijk staan in De Omloop: 'Het is fijn om al wat goede uitslagen op zak te hebben'

De Belg bleef zelfs tijdens de feestdagen doortrainen in Spanje (en de 37-jarige renner vertelt ook nog lang niet met pensioen te willen..)

2023 Tour of Oman Presse

De inmiddels 37-jarige klassiekerspecialist Greg van Avermaet zit in de herfst van zijn carrière en heeft daarom besloten het dit jaar iets anders aan te pakken. Waar de Belg het voorheen rustig opbouwde richting de voorjaarsmonumenten zoals De Ronde Van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, zal hij nu eerder in het seizoen willen pieken. "Dat geeft veel vertrouwen en het is altijd fijn om al wat goede uitslagen op zak te hebben", vertelt hij in gesprek met Cyclingnews .

Om dit te bewerkstellogen wil Van Avermaet er meteen al staan in het welbekende openingsweekend. De Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 25 februari is zodoende het voorlopige hoofddoel. "Het is de eerste grote wedstrijd van het jaar en ik heb daar in het verleden vaak goed gereden". De routinier heeft de traditionele openingskoers van het Vlaamse voorjaar al twee keer op zijn naam geschreven en behaalde er vorig jaar nog een knappe derde plaats.

Goede winter

Deze week is de 37-jarige Van Avermaet samen met zijn ploeg neergestreken in Oman voor een van zijn favoriete voorbereidingskoersen. "De Tour of Oman is een fijne wedstrijd. Er zijn veel lastige finales, het weer is goed en traditioneel gezien heb ik een goede vorm te pakken nadat ik deze wedstrijd heb gereden."

De Vlaamse publiekslieveling heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat hij in goede conditie aan de start van de Omloop verschijnt. "Ik heb, zoals gebruikelijk, veel getraind in Spanje. Na het trainingskamp met de ploeg ben ik daar tijdens de feestdagen gebleven en daarna was het meteen tijd voor het volgende trainingskamp in Bessèges. Ik heb wel een beetje last gehad van bronchitis, maar er zit nu weer schot in de zaak dus hopelijk blijf ik fit."

Pensioen nog niet in zicht

Hoewel de jaren enigszins beginnen te tellen denkt Van Avermaet nog niet aan stoppen, idealiter gaat hij naar eigen zeggen 'nog twee of drie seizoenen door'. Maar voor nu ligt de focus volledig op het voorjaar. "Dat is voor mij de belangrijkste periode van het jaar en ik wil het daar nog steeds goed doen."

En misschien ligt er dit jaar ook nog een tourstart in het vooruitzicht. "Normaliter zal ik er wel bij zijn, het staat in elk geval op het schema, Maar dat was vorig jaar ook het geval en toen werd ik niet geselecteerd, er is dus nog veel onzeker."

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023