10 redenen om onze seizoengids snel in huis te halen! Van der Poel, Evenepoel, Pogacar...

Het seizoen is al even bezig, maar inmiddels laten ook de klassiekers niet lang meer op zich wachten. Haal snel de seizoengids van Wieler Revue!

Bestel hier de nieuwe Wieler Revue! Of nog beter: sluit een abonnement af zodat je ook onze volgende nummer direct op de deurmat ontvangt! 

1) Alle portretten van mannen en vrouwen

Weet je straks niet welke renner van Ag2r Citroën Team of Cofidis in de kopgroep zit van Omloop Het Nieuwsblad? Dan pak je de Wieler Revue seizoengids erbij en aan de hand van onze portretten kun je meteen zien wie de desbetreffende renner is! Van alle WorldTour-renners en WorldTour-rensters staan de portretten erin!

2) Alle lijsten van ProTeam-renners

Geen fotootjes bij de ProTeams, maar we zoomen wel uitgebreid in op de kracht van de ploegen net onder het hoogste niveau. En uiteraard staan ook alle renners van die ploegen netjes op een rijtje!

3) De honger van Pogacar

Hij wist vorig jaar de Tour de France weliswaar niet te winnen, maar lang heeft de Sloveen daar niet mee gezeten. Hij kon zich erbij neerleggen dat Jonas Vingegaard simpelweg beter was geweest. Bovendien kon hij meer dan tevreden zijn met de rest van zijn seizoen. En de honger is nog lang niet gestild.

4) De mindset van wereldkampioen Evenepoel

Waar Pogacar voor niets minder dan de winst gaat, is Remco Evenepoel iets minder uitgesproken over zijn ambities voor de Giro d'Italia. Een ritzege en de top 5 zou geweldig zijn, stelde hij in gesprek met Wieler Revue. Al kon je goed aflezen aan de wereldkampioen dat hij stiekem op meer hoopt.

5) De keuzestress bij Jumbo-Visma

Bij Team Jumbo-Visma hebben ze inmiddels zo'n goede ploeg dat er soms moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Merijn Zeeman beaamt dat. Wieler Revue ging bij de ploegleiding en verschillende renners te rade hoe iedereen op dezelfde golflengte blijft. Wout van Aert: "Ik zit niet boven op de apenrots, zo werkt dat niet in onze ploeg."

6) De rug van Mathieu van der Poel

Halverwege het cross-seizoen schrokken Nederlandse (en internationale) wielerfans zich rot. Niet wéér die rug. Mathieu van der Poel herstelde en kroonde zich tot wereldkampioen in het veld. De opmaat van een seizoen zonder ongemak? Hij legde aan Wieler Revue uit dat hij in ieder geval te allen tijde voorzichtig moet blijven.

7) De oorlog in het land van Mark Padun

Mark Padun maakte vorig jaar zijn seizoendebuut op het moment dat Rusland zijn Oekraïne was binnengevallen. Althans, heel Oekraïne. Zelf vluchtte de uit het oosten afkomstige Padun in 2014 al voor het geweld van het machtige buurland. Sindsdien is hij niet meer in het Donetsk van zijn jeugd terug geweest.

8) De vele talenten van Team DSM

Met een gemiddelde leeftijd van 24,2 jaar heeft Team DSM verreweg het jongste team uit de WorldTour. Belangrijke renners vertrekken, maar er staan altijd weer anderen op. Maak kennis met een aantal van de nieuwste groeilbriljantjes: Oscar Onley, Matthew Dinham, Lorenzo Milesi en Casper van Uden.

9) De revelatie Kobe Goossens

Hij reed op Mallorca bijna al zijn wattagerecords uit de boeken. Ondanks dat het regende en hij al zware dagen achter de rug had. Kobe Goossens toonde zich in Spanje als potentiële afmaker in de grootste races. We vroegen hem naar afgelopen winter, werken onder Aike Visbeek en hoe hij verliefd raakte op de wielersport.

10) De Drenthe 200

Deden we zelf ook nog iets actiefs de voorbije tijd? Ja, zeker. Hoofdredacteur Willem Sipkema reed de loeizware Drenthe 200, en schreef daar een beklijvende reportage over.

Magazine
  • Beeld: Wieler Revue