Jumbo-Visma in Algarve met wereldkampioen tijdrijden Foss als kopman: 'Een van mijn persoonlijke doelen dit seizoen'

Tobias Foss geldt als de kopman van Team Jumbo-Visma in de Volta ao Algarve. Hij is een van de favorieten voor de eindzege.

World Championships Men - ITT 2022

Het seizoen gaat morgen verder met onder meer de Volta ao Algarve, waar ook Jumbo-Visma aan de start verschijnt. Dat doet de Nederlandse ploeg met de volgende namen: Tobias Foss, Sam Oomen, Gijs Leemreize, Milan Vader, Tim van Dijke en Owen Geleijn. Die laatste rijdt officieel nog voor de opleidingsploeg.

Vanwege de slottijdrit heeft Foss de beste kans op eremetaal in het algemeen klassement. De wereldkampioen tijdrijden: "Ik voel me perfect momenteel. De winter ging heel goed. De trainingen gingen goed, en ik ben in staat geweest om veel kilometers te maken. Natuurlijk, het blijft afwachten hoe mijn vorm gaat zijn, maar ik heb een goed gevoel. Ik kan niet wachten om weer te koersen."

Persoonlijk doel

Vorig jaar toonde Foss zich goed in vorm tijdens de Volta ao Algarve, maar werd hij slechts zesde door een valpartij in een van de ritten. Naast gaan voor het klassement wil Foss ook zijn regenboogtrui eer aandoen. "De trui gaf me vleugels en hopelijk gebeurt dat dit seizoen weer. Heeft de wereldtitel iets doen veranderen? Misschien een klein beetje."

Vooral op mentaal vlak. "Ik heb nog meer vertrouwen voor de start van een tijdrit. Ik weet dat ik op het hoogste niveau kan winnen. Ik wil dit doorzetten, te beginnen in de Algarve. De tijdrit is bijna 25 kilometer en is perfect voor me. Het is heel technisch en heuvelachtig. Goed rijden in de Volta ao Algarve is een van mijn persoonlijke doelen van het seizoen."

Nieuws
  • Photo: Alex Broadway/SWPix/Cor Vos © 2022