Wildcards Amstel Gold Race: Sagan en Fuglsang mogen starten

De organisatie van De Amstel Gold Race heeft de wildcards voor 2023 bekend gemaakt, een flink aantal extra toppers is nu startgerechtigd.

Amstel Gold Race 2022

De organisatie van de Amstel Gold Race maakte vandaag bekend welke ploegen een wildcard kregen voor de 57e editie van de Nederlandse klassieker. Naast de welbekende World Tour ploegen mogen ook Israel Premier-Tech, Lotto Dstny, TotalEnergies, Q36.5 Pro Cycling, Flanders-Baloise, Tudor Pro Cycling en Uno-X hun opwachting maken.

Dankzij de wildcards is een aantal ijzersterke renners in dienst bij de bovenstaande ProTeams ook startgerechtigd: denk bijvoorbeeld aan Peter Sagan (TotalEnergies) en Jakob Fuglsang (Israel Premier-Tech). De Amstel Gold Race voor mannen vindt plaats op zondag 16 april. Vorig jaar schreef INEOS-renner Michal Kwiatkowski de wedstrijd op zijn naam.

Vrouwen

Ook voor de vrouwenkoers maakte de organisatie een zevental wildcards bekend: Team Coop-Hitec Products, Parkhotel Valkenburg, Lotto Dstyny Ladies, Lifeplus Wahoo, Cofidis, GT Krush Rebellease Pro Cycling, Ceratizit, WNT Pro Cycling Team, AG Insurance Soudal Quickstep Team en Duolar Chevalmeire.

De winnares zal van goede huize moeten komen, want vandaag werd ook bekend dat het parkoers van de vrouwen met dertig kilometer langer is dan vorig jaar. En niet alleen dat: het wordt ook nog een flink stuk zwaarder. Dankzij drie extra beklimmingen krijgen de vrouwen nu 1700 hoogtemeters voorgeschoteld.

Zowel de mannen als de vrouwen rijden hun koers op zondag 16 april.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022