📸 Zo horen kampioenstruitjes eruit te zien! Fraaie Deens shirt voor Cecilie Uttrup-Ludwig

Bij FDJ weten ze wél hoe ze kampioenstruien moeten maken. Cecilie Uttrup-Ludwig kan nog meer lachen (want ook haar fiets is fantastisch)!

Tour of Scandinavia stage 5

De goedlachse Cecilie Uttrup-Ludwig is normaal al een lachebekje, maar ze heeft dit seizoen een extra reden om vrolijk op de fiets te zitten. Eerst kreeg ze van Lapierre al een heel bijzondere bliksemfiets en nu liet haar ploeg ook nog een heel mooie Deense kampioenstrui voor haar maken.

Bij veel ploegen, met UAE als grootste heiligschenners, maken ze gedrochten van de nationale kampioenstruien. Bij FDJ - in dit geval FDJ SUEZ, de naam van de vrouwenploeg - doen ze het heel anders. Zij eren de kampioenstrui zoals het hoort.

Bijna alle sponsoring moet wijken en wat overblijft is een schitterende koerstrui uit bijna vervlogen tijden. Cecilie Uttrup-Ludwig toonde hem op Twitter voorafgaand aan haar seizoensdebuut.

Dat seizoensdebuut is dus zoals ze zelf als schrijft in de Ronde van Valencia die vandaag begint. In Spanje komt Uttrup Ludwig ook Annemiek van Vleuten tegen, die net als de Deense voor het eerst in actie komt dit seizoen. met Elisa Balsamo en Ashleigh Moolman-Pasio staan er nog meer grote namen aan het vertrek. Ook Olympisch kampioene Anna Kiesenhofer rijdt de koers.

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022