🎥 Zeer spectaculaire dronebeelden van wielerwedstrijd op kartbaan

Wat als je met de fiets keihard gaat racen op een kartbaan? Nou, dat gaat er zo aan toe! Wat een beelden, met een drone er vlak achter, wow.

Gewoon op de weg, gravelwedstrijden en natuurlijk het heerlijke veldrijden. Er zijn voor de wielerliefhebber genoeg vormen van fietsen om te volgen. Maar wat sommige mensen misschien niet weten, is dat er ook een hele subcultuur van wedstrijden op fixies (fietsen zonder remmen en met maar één versnelling, zoals op de baan) is.

Deze wedstrijden zijn vaak zeer spectaculair en vinden plaats op kleine rondjes. Een soort criteriums, maar dan op een nog korter circuit. Dat gebeurt buiten, op rondjes die ze er speciaal voor maken, maar het kan uiteraard ook binnen.

En dan liggen de ideale circuits er al: kartbanen. Het Duitse RAD RACE organiseert die wedstrijden, bijvoorbeeld in Berlijn. Uiteraard leggen ze het een en ander vast, want het is een spektakel van heb ik jou daar. Voor wie de dronebeelden laatst bij het WK veldrijden tof vond, is dit ook wat!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door RAD RACE (@radrace)

Voor wie het toch maar bij het klassieke wegseizoen wil houden: dat is met wat etappekoersen in zuidelijke oorden al een beetje begonnen, maar start natuurlijk komende zaterdag en zondag pas echt met het Vlaamse openingsweekeinde: eerst Omloop Het Nieuwsblad, een dag later Kuurne-Brussel-Kuurne!

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram RAD RACE