📸 Jumbo-Visma wetenschappelijk? Wout van Aert bepaalt wat hij mag eten aan de hand van de oren van Nathan Van Hooydonck...

We krijgen een kijkje in de keuken van het wetenschappelijke voedingsprogramma van Jumbo-Visma. De oren van Nathan van Hooydonck blijken daarin een belangrijke rol te spelen!

Tour de France 2022 stage 19

Jumbo-Visma krijgt terecht veel lof toegezwaaid over de wetenschappelijke manier van werken binnen de ploeg. Met name het uitgekiende voedingsbeleid krijgt daarin veel aandacht. Al het eten wordt afgewogen en er is een app die meet wat de renners moeten aanvullen op koolhydraten en eiwitgebied.

Maar heeft de ploeg nu een nieuw geheim wapen? Als we een Instagram-story van Wout van Aert zien, lijkt het daar we op. Niks app, niks uitgekiende voedingsstrategie; ook de oren van Nathan Van Hooydonck bieden uitkomst.

Beide renners zijn op dit moment op hoogtestage/trainingskamp op Tenerife en de voedingsspecialist is niet meer. Maar Wout van Aert had wel zin in een stukje banenbrood en om de diëtist op de hoogte te brengen van de grootte van dat stukje gebruikte hij het oor van Van Hooydonck, zo is te zien. Waar je als meesterknecht al niet goed voor bent...

Beeld: Instagram Wout van Aert

Wout van Aert en Nathan Van Hooydonck zijn op de Teide om het klassieke voorjaar voor te bereiden. Voor Van Aert begint dat op zaterdag 4 maart met de Strade Bianche, waar hij het andermaal tegen Mathieu van der Poel zal opnemen, maar ook Tadej Pogacar uiteraard niet te onderschatten is.

Van Hooydonck komt eerder van de vulkaan, want hij staat komende zaterdag én zondag aan de start in beide koersen van het Vlaamse openingsweekeinde. Zowel Omloop Het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne staan op het programma.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022